Terug

Graslelie (Chlorophytum comosum)

Bij de graslelie kan men niet veel verkeerd doen. Ze is een zeer robuuste plant die verzorgingsfouten vergeeft zonder direct weg te kwijnen. Dus een ideale plant voor beginners. Eén van haar grote voordelen is dat ze in staat is, schadelijke stoffen uit het binnenklimaat te filteren.


Standplaats

Van zon tot schaduw, de graslelie kan in principe overal staan. Ze komt zowel met warmte als ook met koele temperaturen goed terecht. Ook droge lucht vindt ze niet erg. Normaal gesproken zet men de plant op een ietwat koelere plek - maar dat hoeft niet persé. Bruine puntjes aan de uiteindes van de bladeren zijn een teken van een te droge lucht. Bij te weinig licht verdwijnen de lichte strepen op de bladeren of de bladeren gaan slap hangen.


Verzorging

Al naar gelang de temperatuur is de behoefte aan water van normaal tot hoger. Van stuwvocht houdt de plant niet! Ze vergeeft het als er wel eens wordt vergeten de plant te gieten. Bemesten van het voorjaar tot de herfst één keer per week met een vloeibare meststof voor kamerplanten. Als de plant in de winter op een koele plek staat hoeft ze gedurende deze tijd niet bemest te worden, in het andere geval alle 3 weken.

omhoog
Trusted Shops Guarantee