Terug

Over ons

Onder het motto “Nieuw en nog nooit eerder gezien!“ vindt u in onze BALDUR webshop actuele en splinternieuwe plantentoppers voor het tuinseizoen 2022!

Het in 1901 opgerichte tuinpostorderbedrijf BALDUR is een echte specialist op het gebied van nieuwe-, en unieke tuinproducten. De oorsprong van het bedrijf vinden we in Erfurt, waar we met het kweken en verzenden van zaad zijn begonnen. Al snel groeide het bedrijf, dat net voordat de muur werd gebouwd, naar het westen verhuisde en zich met enkele omwegen via Heppenheim in de naburige plaats Bensheim vestigde. Op dit moment wordt het bedrijf inmiddels door de 3e generatie geleid en is het een trendsetter op het gebied van nieuwe plantenteelt.

Ook in dit seizoen bieden wij u meer dan 1500 producten , waarvan meer dan 150 noviteiten, en meer dan 250 unieke producten voor uw tuin, balkon & terras. Wij leveren onder andere, winterharde vaste planten, bloeiende struiken en boompjes, speciale rozen, balkon- & zomerbloemen, bloembollen en zaden. Hoge kwaliteit en top verpakt!

Met in het hoogseizoen meer dan 400 medewerkers verstuurt BALDUR op het moment ongeveer 1.000.000 pakketten per jaar. Voor een punctuele en perfecte levering, op de optimale planttijd wordt gezorgd, vanuit ons in 2010 in bedrijf genomen nieuwe logistieke centrum. Alle pakketten worden verstuurd met TNT, een van de meest betrouwbare bedrijven op het gebied van verzenden.
 

Sinds 1901 bestellen geïnteresseerde hobbytuinders uit heel Duitsland. Inmiddels levert BALDUR ook planten naar het buitenland: Oostenrijk, Nederland en Zwitserland. Het assortiment is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Met zaadjes begonnen is BALDUR vandaag de dag uitgegroeid tot een specialist op het gebied van nieuwe en unieke tuinproducten. Steeds opnieuw zijn er highlights in onze productgroepen vaste planten, sierheesters, rozen, zomerbloemen, bloembollen, potplanten, jonge planten en fruitboompjes. Het gehele assortiment is een echte vondst op het gebied van bijzondere en mooie planten. Daarbij hecht BALDUR al jarenlang veel waarde aan een uitstekende kwaliteit. Volle bloei en grote oogst is gegarandeerd. Dankzij de informatieve planten- en verzorgingstips wordt het tuinieren een kinderspel. Veel waardevolle tips vindt u hier in onze Online-Shop.

Zodra de planten in ons bedrijf aankomen, worden ze in onze grote broeikas op kwaliteit onderzocht en speciaal verpakt om te kunnen worden verstuurd. Deze verpakking moet de planten tijdens het transport beschermen. Gekleurde etiketten verwijzen op de artikelen en geven tips en informatie over de plant. Acht tuinspecialisten waken steeds over de optimale toestand van de planten.

 

In ons in 2010 in bedrijf genomen nieuwe gebouw, vinden onze planten de perfecte omstandigheden. Via optimale licht- lucht en verwarmingsverhoudingen kunnen wij onze klanten voortdurend verse kwaliteit bieden. In het hoofdseizoen verzenden wij dagelijks meer dan 15.000 pakketten. Onze BALDUR-medewerkers letten steeds  op een zorgvuldige afwerking van alle klantenbestellingen.

Per jaar verzenden wij op deze manier meer dan een miljoen planten aan hobbytuinders en plantenvrienden. Ca. 1.000.000 pakketten verlaten jaarlijks ons huis, vooral in het voorjaar en in de herfst als er een topdrukte heerst. Dankzij de hoog moderne logistiek kunnen wij ook in het hoofdseizoen onze uitstekende kwaliteit bieden. Meer dan 300 medewerkers zorgen voor een optimale afwikkeling van de zendingen. Vele medewerkers ondersteunen ons, tot onze grote vreugde, ieder jaar opnieuw.

Niet alleen planten maar ook tuintoebehoren en decoratie artikelen maken deel uit van ons aanbod. Ook deze worden allemaal vanuit ons verzendcentrum verstuurd.

 

Bij BALDUR kunnen klanten op verschillende manieren hun bestellingen opgeven. Naast de bestellingen per post en telefoon is inmiddels ook het online bestellen heel populair geworden. Via de wekelijkse nieuwsbrief worden veel acties en bijzondere aanbiedingen aangeboden. U kunt de nieuwsbrief gratis abonneren en u ervaart zo alle nieuwtjes altijd als eerste.  

In ons grote administratiegebouw wachten ca. 40 vlijtige klantenservice medewerkers op uw telefoontje of e-mail. U kunt het uittesten: wij zijn 24 uur bereikbaar en daar zijn wij bijzonder trots op. Ook hier maken wij gebruik van de modernste technieken die vooral onze klantenservice ten goede komt. De bedrijfsleiding en haar team van medewerkers verheugen zich over uw bericht.

Uw bestelling wordt op de optimale planttijd en weergesteldheid verstuurd. Zodra de gewenste planten klaar zijn om te verzenden, begint ons team met de voorbereiding. Alleen de beste kwaliteit verlaat ons huis. Daarvoor zorgt onze permanente kwaliteitscontrole, die al bij onze leveranciers begint. Hiervan profiteert u met bloei- en groeisterke planten!

 

Geniet van het uitgebreide assortiment in onze catalogussen en in onze grote online-shop. Vertrouw op meer dan 100 jaar postorderervaring en bestel gemakkelijk thuis uw persoonlijke favorieten bij BALDUR-Nederland. Neem ook deel aan ons tuin-kansspel. Met een beetje geluk wint u een mooie prijs.

Wij verheugen ons, wanneer u met onze service en onze kwaliteit tevreden bent. Wij zijn zeer dankbaar als u ons aan vrienden en bekenden aanbeveelt. Wij verassen u dan graag steeds opnieuw met de nieuwste aanwinsten uit de plantenwereld!

omhoog