Terug

Eucomis

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt Eucomis correct geplant?

Eucomis (kuiflelie, tuinananas) kan vanaf half april geplant worden. Plant de bollen ongeveer 15 cm diep en 20 tot 30 cm uit elkaar. Maak de grond goed los en meng er zand, grind en/of compost door als de grond zwaar is. Eucomis geeft de voorkeur aan een warme, beschutte, zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Om te voorkomen dat u de kuiflelie voor de winter moet opgraven, is het aan te raden om de plant in een pot te planten. Als u hem in een pot plant, moet de pot groot genoeg zijn. Gebruik ook hier goed doorlatende, voedselrijke grond, want de kuiflelie is gevoelig voor waterophoping. Zorg ervoor dat er drainagegaten in de bodem van de pot zitten en vul de pot met een drainagelaag van zand, grind of kleikorrels.

 

Hoe wordt Eucomis correct verzorgd?

Eucomis is een gemakkelijk te verzorgen plant. Geef direct na het planten in de lente spaarzaam water. Vanaf mei, wanneer de eerste blaadjes gevormd zijn, moet u de planten regelmatig water geven. Zorg ervoor dat u niet te veel water geeft. Als u de kuiflelie in de zomer om de 14 dagen bemest met een vloeibare meststof, zal hij krachtig groeien en prachtig bloeien.

De tuinananas is niet winterhard en moet daarom in de winter vorstvrij overwinteren. Het juiste moment om dit te doen is wanneer de plant verwelkt is en de bladeren uitdrogen. Dit gebeurt meestal in de eerste twee weken van oktober. De kuiflelie moet uiterlijk naar binnen worden gehaald als er kans is op nachtvorst. Geef geen water meer en zet de pot op een vorstvrije plek met een maximumtemperatuur van 15°C. Als u de Eucomis in een perk heeft geplant, moet u de bol opgraven en in een bak met wat aarde of zand op een koele, vorstvrije plek overwinteren. U kunt de bol dan volgend voorjaar opnieuw planten en hij zal snel weer in volle bloei staan.

 

Hoe wordt Eucomis gebruikt?

De Eucomis, ook bekend als kuiflelie of tuinananas, is een bijzondere plant met veel gebruiksmogelijkheden. De exotische bloemen en het interessante gebladerte zijn een blikvanger in elke tuin, solitair of in groepjes geplant. De opvallende bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor Eucomis bicolor ideaal is voor een bijvriendelijke tuin. Het is ook een prachtig gezicht in een pot op een terras of balkon. Omdat de bloemen in de vaas relatief lang houdbaar zijn, is Eucomis ook geschikt als bijzondere snijbloem.

 

Passend daarbij...

Eucomis 'Bi-Color'
Eucomis 'Bi-Color'2 bollen
€ 6,45
Trusted Shops Guarantee