Terug

Zonnebloem „SunBelievable®“ correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt de Zonnebloem / Helianthus correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en giet de plant uitvoerig. Eventueel kan de potkluit direct voor het planten ook in een emmer water gedompeld worden, zo zuigt de kluit zich goed vol met water. Voor het planten moet de zwarte kunststof pot verwijderd worden. Plant de zonnebloem in het voorbereide plantgat, dat een breedte en diepte van ca. 30 cm moet hebben.

Belangrijk: vul het plantgat met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de planten komen te staan, doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Giet de planten na het planten doordringend met water.

 

Hoe wordt de SunBelievable® verzorgd?

Gedurende de eerste weken wordt steeds gegoten als de bodem opgedroogd is. Dit opdrogen is belangrijk want het verhindert dat de wortels gaan rotten. De hoeveelheid water moet worden aangepast aan de groei en de weersomstandigheden. In maart/april heeft de plant normaal gesproken niet zoveel water nodig. Vanaf mei, als het warmer geworden is, wordt meer gegoten. Giet regelmatig maar houdt de plant niet te nat. Steeds de potgrond laten opdrogen voordat opnieuw wordt gegoten.

Deze prachtige zonnebloem ziet er maandenlang goed uit! Voor een optimale verzorging moet de plant vanaf half/eind mei alle 2 weken met een vloeibare meststof bemest worden. Door de grote hoeveelheid bloemen gebruikt de plant veel voedingsstoffen. Wanneer de plant regelmatig bemest wordt, groeit ze beter. Aan te raden is meststof voor bloeiende planten. Ook meststof parels kunnen worden gebruikt. Belangrijk is het slechts zoveel meststof te gebruiken als vermeld is op de gebruiksaanwijzing.  

Belangrijk: Tijdens de bloeiperiode in de zomer (vanaf juni tot november) moeten de uitgebloeide bloemen regelmatig met een schaar tot ca. 5 cm onder de bloem worden afgeknipt. Dit bevordert de verdere bloei.

De afstand tegenover andere planten in het tuinperk moet ca. 40-50 cm bedragen. De zonnebloem “SunBelievable® heeft goede, losse potgrond nodig. Dan zult u veel plezier van de plant hebben.

 

Hoe wordt de SunBelievable® gebruikt?

De uit Engeland afkomstige zonnebloem SunBelievable® is een echt bloeiwonder! Wel 6 maanden lang produceert deze eenjarige plantenrariteit onvermoeibaar bloemen! De plant staat wel het liefst op een plek in de zon of halfschaduw.

Ook kan de plant in een grote pot staan (ca. 40-50 cm doorsnee) of in het tuinperk. Hierdoor kan deze noviteit flexibel op het balkon, terras of in de tuin geplaatst worden. 

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee