Terug

Waterlelie verzorging

Beplant de waterlelie zo dicht mogelijk bij de vijver. De kant en klare beplante mand met de waterlelie weegt uiteindelijk vele kilo’s en is dan niet meer zo eenvoudig te dragen.  

U heeft nodig:

  • Een voldoende grote mand
  • grind
  • substraat voor het planten (klei/zand mengsel)
  • een oude krant
  • meststof en natuurlijk
  • de waterlelie

Stap 1: Leg in de mand een oude krant. Het krantenpapier zorgt ervoor dat de gaten in het plantmandje voorlopig dicht zijn. Dit heeft het voordeel dat u het plantmandje gemakkelijk in de vijver heen en weer kunt bewegen zonder dat het substraat uit de zijkanten loopt.

Stap 2: Vul het plantmandje met het substraat. Wir adviseren een klei-zand mengsel in de verhouding 1:1.

stap 3: Knip de uitstekende krant aan de rand van het plantmandje af.

Stap 4: Graaf een klein gat voor de waterlelie in een hoek van het plantmandje. Kijk naar de waterlelie. Hij heeft een snee aan de achterkant en zal niet meer groeien op deze plek. Om de waterlelie voldoende ruimte te geven in de plantmand, plaatst u de waterlelie in de hoek van de plantmand met de afgesneden kant naar boven, zodat de waterlelie de kans krijgt om de hele mand te begroeien. Druk het dan vast in het substraat.

Stap 5: Druk het substraat lichtjes aan. Druk vervolgens enkele mestkegels rond de waterlelie.

Stap 6: Bedekt tot slot alles met een dunne grindlaag, dit om te verhinderen dat de vissen er in graven.

 

Plant- en verzorgingstips voor Waterlelies die al bladeren hebben

De pot, een mand met gaatjes, met 10-15 cm potgrond voor waterlelies en kiezelzand vullen, dan de waterlelie in het midden planten. Opvullen met water tot de bladeren kunnen drijven. Zodra de waterlelie groeit, de waterstand beetje bij beetje verhogen en in de vijver planten.

Waterlelies groeien heel goed in stilstaand water. Om de aarde aan de wortel te houden is het aan te bevelen de waterlelie in een vijvermand te planten en aan de bodem te verankeren.

Per m² is één plant voldoende.

Belangrijk is het erop te letten dat de plant dagelijks minstens 6 uur zon krijgt. Ook de diepte van het water is belangrijk. De waterlelies hebben een diepte nodig die ligt tussen de 50-100 cm. Dichter tegen de 100 cm. is vaak beter. Ook is het belangrijk dat de waterlelies voldoende voedingsstoffen hebben.

Passend daarbij...

Waterlelie 'Sneeuwwit'
Waterlelie 'Sneeuwwit'1 stuk
€ 8,49
Waterlelie 'Pink'
Waterlelie 'Pink'1 stuk
€ 8,95
Waterlelie 'Goudgeel'
Waterlelie 'Goudgeel'1 stuk
€ 8,99
Trusted Shops Guarantee