Terug

Bergamot verzorging (Citrus bergamia)

Bergamot is een kruising tussen citroen of limoen en bittere sinaasappel. Ze wordt niet gekweekt voor haar fruit, maar voor haar geur, die wordt gebruikt bij de vervaardiging van parfum en om thee en ander voedsel op smaak te brengen. Maar de bergamot is ook zeer geschikt als sierplant voor op het terras of in de serre. In het voorjaar geeft zij witte bloemen die erg geurig zijn. Maar de bladeren en vruchten ruiken ook lekker, omdat ze olie bevatten.

Standlaats

Bergamot houdt van een zo zonnig mogelijke plaats. Zoals alle citrusplanten verdraagt ​​zij echter geen vorst, dus moet u haar voor de eerste nachtvorst binnenhalen. In de winter heeft de bergamot een koele, vorstvrije ruimte nodig, maximaal 15° C. Deze plaats moet zo licht mogelijk zijn, aangezien de plant groenblijvend is en daarom ook in de winter veel licht nodig heeft.

Verzorging

Geef de plant regelmatig water, maar wacht altijd tot de bovenste laag aarde is opgedroogd. Ze houdt niet van stuwvocht, dus verwijder overtollig water uit de plantenbak. In de wintermaanden moet u de plant slechts weinig water geven en geen meststof gebruiken. In het voorjaar kunt u de plant wat uitdunnen en te lange scheuten inkorten. Als de pot te klein is, kunt u deze verpotten.

omhoog
Trusted Shops Guarantee