Terug

Zandblauwtje / Jasione correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt het zandblauwtje / Jasione correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten! Houd een plantafstand van 20 tot 30 cm aan.  Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Na het planten de grond licht aandrukken en één keer goed water geven.

Het zandblauwtje is een onderhoudsvriendelijke, winterharde vaste plant die het beste gedijt op een plek in de zon met voedselarme, doorlatende grond (geen stuwvocht). Per vierkante meter plaatst u ongeveer zes planten. De beste tijd om te planten is in het voorjaar. Hierdoor kan de vaste plant goed wortel schieten tot de winter.

 

Hoe wordt het zandblauwtje /Jasione correct verzorgd?

Het zandblauwtje is zeer eenvoudig te verzorgen en heeft weinig water nodig; er is geen meststof. Het zandblauwtje is zeer droogtetolerant en kan zonder problemen lange droge periodes overleven. Het regelmatig afknippen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei; ook de uitgebloeide stengels moeten in het najaar worden afgeknipt.

 

Hoe wordt het zandblauwtje / Jasione gebruikt?

De felblauwe bloembollen van het zandblauwtje geven een aantrekkelijk kleuraccent aan het vaste plantenperk! De dichte en compacte groei en droogtetolerantie van de plant maken vele toepassingen in de tuin mogelijk. Als bodembedekker, in rotstuinen, heidetuinen, stapelmuurtjes en bloemenweiden is de onderhoudsvriendelijke vaste plant populair bij bijen en vlinders. Deze vaste plant wordt ook vaak als snijbloem gebruikt. Aan de randen van bloembedden, tuinpaden en op zanderige ondergronden, maar ook in potten, kuipen en bloembakken geniet u van de langdurige schoonheid. In de tuin zijn bijvoorbeeld anjers, tijm en sedum goede buren.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee