Terug

Winterharde zonnebloem 'SunCatcher®' op de juiste manier planten en verzorgen

Inhoud

Hoe wordt de winterharde Zonnebloem Suncatcher® correct geplant?

Haal de zonnebloem (Helianthus) uit de transportverpakking en dompel de plant. Voor het planten moet de zwarte kunststof pot verwijderd worden.

Plant de zonnebloem in het voorbereide plantgat, die een breedte en diepte van ca. 30 cm moeten hebben.

Belangrijk: vul het plantgat met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de planten komen te staan doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Giet de planten na het planten intensief met water.

Een pot moet aan de rand ca. 40-50 cm breed zijn. De plant gebruikt veel voedingsstoffen en heeft daarom veel potgrond nodig.

Pas de hoeveelheid water aan de groei en de weersomstandigheden aan. In maart/april heeft de plant meestal minder water nodig, vanaf mei, als het warmer wordt, meer.

In de winter trekt de plant zich sterk terug en loopt ieder jaar in de lente, als het warm wordt, mooi uit. De plant wordt ieder jaar krachtiger.

Hoe verzorgd men de winterharde Zonnebloem Suncatcher®?

In april/mei wordt een beetje langdurige meststof gegeven, dan krijgt men in de zomer een welig bloeiende grote plant met veel bloeiende zonnebloemen. In de zomer wordt zo nodig opnieuw bemest.

De uitgebloeide bloemen worden regelmatig ca. 10-15 cm onder de bloemstengel afgeknipt. Dit bevordert de groei en zorgt voor nieuwe bloemen!

In de late herfst, ter overwintering wordt de zonnebloem tot een hoogte van 10-15 cm afgeknipt en bedekt met bladeren of boomschors.

De zonnebloem kan in het voorjaar/zomer ook in een pot staan. Vanaf half september kunnen de planten dan in het tuinperk worden geplant voor de overwintering of op een beschutte koele plaats in bv. de serre of kas worden geplaatst.

Hoe wordt de winterharde Zonnebloem Suncatcher® gebruikt?

Elk jaar opnieuw loopt de meerjarige, winterharde Helianthus soort opnieuw uit en is een nuttige voedingsbron voor bijen en hommels. Op de tot wel 120 cm hoge stengels van de zonnebloem tronen wonderschone, goudgele bloemen met een donker hart. De bloeiperiode duurt ononderbroken vele weken lang van eind juni tot september! De plant is robuust en kan goed tegen de vorst.

omhoog
Trusted Shops Guarantee