Terug

Lippia „Summer Pearls®“ / “Snow Pearls®” (Lippia nodiflora)

De Lippia uit Japan is een revolutionaire plant die zich  aan verschillende omgevingen aanpast. Het is de ultieme bodembedekker van de 21e eeuw. In Japan wordt de plant ook als genezende- en geurplant gebruikt..

 

Standplaats/Verzorging

Deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en kan goed tegen droogte, hitte en natte weersomstandigheden. Groeit enorm snel, ca.10x sneller dan gras. Een enkele plant kan in een seizoen een  oppervlakte van één vierkante meter bedekken. De plant verbreidt zich door middel van kruipende scheuten. Totdat de plant zich totaal uitgespreid heeft moet (net als bij het het uitzaaien van gras)de oppervlakte goed onkruidvrij gehouden worden, anders overwoekert het onkruid de net geplante Lippia.

Men hoeft niet te maaien,  het wordt niet hoger dan 3-5 cm. Op een schaduwrijke plaats wordt het echter hoger en moet dan wat gesnoeid worden. De randen zullen om de paar weken moeten worden gesnoeid of worden afgestoken met een spade.

De plant groeit op bijna iedere bodem,  wortelt één meter diep  en is derhalve zeer goed verdraagzaam  tegen hitte, droogte en natte weersomstandigheden. Winterhard tot -15° C. Lippia „Summer Pearls®“ en “Snow Pearls®” verkleurt in de winter bruin  en ziet er dan niet zeer attractief uit. De Vorst zorgt echter in mildere regionenen niet voor grote problemen en de plant ontwikkelt normaal gesproken rond april/mei alweer de eerste groene bladeren en uitlopers.

 

Bloei

Vanaf mei verschijnen er talrijke, mooie kleine bloemetjes.

 

Bemesting

1x per jaar met langdurige meststof is zeker voldoende. De planten stellen weinig eisen.

 

Gebruik

Mooi als bodembedekker in de tuin, maar ook als dakbegroeiing of voor op het kerkhof. Verder te gebruiken als balkon- of perkplant.

 

Tip

de lippia maakt een uitgebreid wortelsysteem aan. Als niet gewenst wordt dat de lippia alles begroeit is een anti-worteldoek aan te bevelen.

Trusted Shops Guarantee