Terug

Ijsbloemen / Delosperma correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt Delosperma correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant deze in de reeds voorbereide plantgaten.

Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de planten komen te staan, doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Zo komen de planten zonder beschadigingen door de winter. Slechts gieten als de bodem is opgedroogd.

De kleurrijke bodembedekker kan goed tegen droge standplaatsen en heeft in principe geen onderhoud nodig om er goed uit te zien. De meerjarige bodembedekkers worden ca. 15 cm hoog en houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

Hoe wordt Delosperma verzorgd?

Deze heerlijke, bloeikrachtige en onderhoudsvriendelijke vaste plant, goed geschikt voor in rotstuinen,  slaat in haar dikke vlezige bladeren het water op, zodat ze ook lange droogteperiodes, veel zon en warme temperaturen goed verdraagt. In mei kan een beetje meststof worden toegevoegd.

Hoe wordt Delosperma gebruikt?

Delosperma, ook ijsbloemen genoemd vormen compacte bloeiende tapijten, zijn mooi laag en gemakkelijk te onderhouden. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt als bodembedekker. De plant ontwikkelt met haar succulente bladeren groene matten, die tijdens de bloeiperiode vanaf mei wekenlang bezaaid zijn met stervormige bloemen. In rotstuinen en op muren is de middagsbloem een decoratief sieraad. In een perk geplant zet ze stralende accenten in de tuin, maar ze is ook uitstekend geschikt in bloembakken, kuipen, in een trog en in schalen op het balkon en terras.

Trusted Shops Guarantee