Terug

Gentiaan-ereprijs / Veronica gentianoides correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de gentiaan-ereprijs / Veronica gentianoides correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten, die ongeveer 30 cm uit elkaar moeten staan. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De planten overleven dan onbeschadigd de winter. Na het planten de grond licht aandrukken en de vaste planten grondig water geven. Pas het watergeven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant doorgaans weinig water nodig en vanaf mei, als het warm wordt meer.

De gentiaan-ereprijs is een onderhoudsvriendelijke, winterharde vaste plant die het beste gedijt op een standplaats in de zon of halfschaduw met vochtige, goed doorlatende grond. 

 

Hoe wordt de gentiaan-ereprijs / Veronica gentianoides correct verzorgd?

De planten hebben, afhankelijk van de standplaats en temperatuur, weinig verzorging nodig. U moet ze regelmatig water geven, zodat de grond altijd vochtig maar niet drassig is. Het afknippen van uitgebloeide bloemen, bevordert het opnieuw bloeien. Snoeien in het voorjaar (vanaf eind maart) stimuleert de groei en houdt de groeiwijze in stand.

 

Hoe wordt gentiaan-ereprijs / Veronica gentianoides gebruikt?

De rechtopstaande, stabiele aren zwaaien schilderachtig in de wind en brengen beweging in het vaste plantenperk. De geurende vaste plant is een decoratieve en bijvriendelijke toevoeging in de tuin en voor potten en bakken. Aan de rand van de vijver voelt de plant zich bijzonder prettig omdat hij geen problemen heeft met vochtige, moerassige grond. Bij voldoende water is de gentiaan-ereprijs ook geschikt voor gebruik in de rotstuin, waar de donkergroene bladeren dichte, groenblijvende kussens vormen. Ook als snijbloem is deze bloemschoonheid een echte aanrader, dan verspreidt de aangename geur zich door uw woonruimte.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee