Terug

Calluna / struikheide correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de calluna / struikheide correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de plantbol vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de bol goed water op. Verwijder vóór het planten de zwarte plastic pot en plaats de calluna in het voorbereide plantgat. Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Na het planten de grond stevig aandrukken en één keer goed water geven.

Als de struikheide in een bloembak, emmer of pot wordt geplant, moet de plantenbak voorzien zijn van drainagegaten. Ook een drainagelaag van grind of kleischerven onderin de pot helpt tegen stuwvocht. Gebruik bij het planten verse, losse potgrond van goede kwaliteit.

Bij een seizoensgebonden beplanting van bloembakken, potten en perken , kunt u de struikheide planten in de zon, halfschaduw en schaduw. Een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats is ideaal voor langdurige beplanting. In het tuinperk gedijen de planten optimaal in een zanderige, humusrijke grond. 

 

Hoe wordt de calluna / struikheide correct verzorgd?

Calluna's zijn winterhard en eenvoudig te verzorgen. Ze bloeien van de late zomer tot de winter. Geef de heide regelmatig water; de planten mogen ook in de winter niet uitdrogen. De grond moet altijd matig vochtig zijn.

Door in het vroege voorjaar ongeveer de helft terug te knippen, blijven de calluna’s compact en bloeiend. Vervolgens kunt u bemesten met meststof voor rododendrons.

 

Hoe wordt de calluna / struikheide gebruikt?

Srtuikheide, ook wel zomerheide of knopheide genoemd, is een winterharde, meerjarige vaste plant voor de herfstbeplanting! Of het nu in het tuinperk, in de pot op het balkon of terras is, het is altijd een echte blikvanger. Calluna's verrukken solitair of in arrangementen met andere herfstbloeiers en schitteren met hun kleurrijke, intens gekleurde bloemen, zelfs op donkere herfst- en winterdagen.

Met ruim 850 soorten is de heidefamilie (Ericaceae) divers qua groei, bloeiperiode en bloemkleur. Iedereen vindt gegarandeerd een geschikte soort die vervolgens maandenlang voor decoratieve accenten zorgt.

Trusted Shops Guarantee