Terug

Argentijnse ijzerkruid - Verbena bonariensis

Het Argentijnse ijzerkruid komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is een winterharde, meerjarige vaste plant. Hij bloeit lang, heeft weinig verzorging nodig en de bloemkleur schittert als een droom in het kruidachtige tuinperk. De kleine, filigrane bloemen vormen dichte bloemschermen op de rechtopstaande planten en creëren rustgevende, gekleurde vlakken in gemengde borders en perken. Met zijn lange, sterke stelen is het een uitstekende snijbloem en de bloemen dienen als een uitstekende bijenweide en vlinderoase.

Standplaats

Het Argentijnse ijzerkruid staat het liefst op een zonnige standplaats met droge, goed doorlatende grond. In de winter moet het worden beschermd met dennentakken of bladeren. Maar zelfs als de moederplant dood zou vriezen, zorgt ze door zelfzaaien voor voldoende nakomelingen. Om dit te doen, moeten de bloemstelen gedurende de winter op hun plaats blijven.

Het onderhoud is gering en beperkt zich tot bemesting voor de bloeiperiode, om weelderige bloei en krachtige groei van de planten te stimuleren.

omhoog
Trusted Shops Guarantee