Terug

De Bijenparadijs Zaadbox S

8 kruiden voor onze bijen: klaproos, korenbloem, bijenplant (phacelia), goudsbloem, basilicum, tijm, bieslook en Oost-Indische kers. Alle zaden zijn individueel verpakt in een kiembeschermende verpakking.

Ze kunnen ook in de tuin of op het balkon gekweekt worden.
 

Papaver rhoeas – Klaproos

Zomerbloem met grote, helderrode bloemen. Geschikt als snijbloem. In de knop afknippen. Hoogte ca. 50 - 60 cm.

Zaaien: maart tot mei direct in de volle grond.  

 

Centaurea cyanus – Korenbloem

Blauwe bloemen van juni tot september, 70 cm hoog. Goede snijbloem, perk- en borderplant. Zodra de bovenste bloem opengaat kunnen ze afgeknipt worden voor snijbloemen.  

Zaaien: maart tot juni direct in de volle grond of augustus tot september voor het jaar daarop.  

 

Phacelia tanacetifolia Phaci – Bijenplant

Uitstekende voedingsbron voor bijen, hommels en andere insecten. Verbetert de bodemstructuur, ook goed voor groenbemesting.

Zaaien: maart tot juli direct in de volle grond, komt in hetzelfde jaar tot bloei. Zaaien tot begin september heeft een groenbemestingseffect en bevriest in de winter. Zaaien in oktober kiemt meestal goed en overwintert goed.

 

Calendula officinalis – Goudsbloemen

Oranjekleurige, enkele bloem, bloeit van juni tot oktober, wordt ca. 60 cm hoog. Rijk bloeiende snijbloem, geneeskrachtige plant en bijenweide.

Zaaien: van begin februari tot eind augustus direct in de volle grond.

 

Basilikum Genoveser

Eenjarig, ca. 30-40 cm hoog, aromatische en lekkere kruidige smaak. Basilicum wordt gebruikt voor de verwerking in sla, groente, eenpansgerechten, bij bijna alle vleesgerechten en vooral bij tomaten in elke vorm. Basilicum stimuleert de eetlust en bevordert de spijsvertering. De bladeren en scheutuiteinden worden gebruikt. Deze kunnen ook worden gedroogd voor het gebruik in de winter.

Zaaien: Vanaf april in de kweekbak, verspenen. Vanaf half mei buiten planten op een warme beschutte standplaats in een losse, humusrijke bodem op 25 x 25 cm afstand, regelmatig water geven bij warm, droog weer. Als de planten op tijd worden teruggesnoeid, zullen ze nieuwe scheuten vormen, waardoor de oogsttijd kan worden verlengd. Ook mogelijk voor het kweken in potten.

 

Tijm Duitse Winter

Geneeskrachtige en kruidige plant, goede bijenweide. Onmisbaar in de mediterrane keuken, maar ook als hoestthee, vers of gedroogd. Wintergroene en overblijvende halfstruik, hoogte tot 30 - 40 cm, geeft de voorkeur aan lichte, kalkhoudende bodems, maar verdraagt ook zwaardere bodems zolang ze niet te vochtig zijn. Om winterverlies te voorkomen, niet te diep afknippen; eventueel afdekken; droogtetolerant; direct zaaien moeilijk, maar mogelijk; na het planten goed gieten. Geschikt voor potcultuur.

Zaaien: maart tot juni in potjes of direct in de volle grond.  
 

Bieslook

Meerjarig, ca. 20-40 cm hoog. Goed rechtop en sterk groeiend, loopt gelijkmatig uit, donkergroen, hoge opbrengst. De planten verschijnen gedurende de hele zomer. Goed geschikt om in te vriezen, samen met andere kruiden in kleine porties als kruidenblokje.

Zaaien: maart tot juni in potjes of direct in de volle grond. Zaaien in groepjes (zaadplekken van 10-20 cm) of op rijen met een afstand van 20 cm. Bieslook heeft goede tuingrond en vocht nodig. Ze kunnen tijdens de wintermaanden in potten worden voorgeplant. Steek hiervoor in de winter goed ontwikkelde plantkluiten met een spade uit de grond, verwijder de dode en verdorde delen van de plant en plant ze in potten of bakken. Zet ze op een lichte en warme plaats en giet ze met lauwwarm water. Zo kan bieslook tijdens het groente-arme seizoen een waardevolle aanvulling op het menu worden (bevat veel vitamine A, vitamine C, ijzer en calcium).

 

Oost-Indische Kers Jewel Mix

Talrijke halfgevulde bloemen. Geen klimmende plant – wordt ca. 30 cm hoog. Waardevolle begeleider om gemengd te kweken met andere gewassen. De Oost-Indische kers verdrijft veel ongedierte en ziet er mooi uit tussen de gewassen. Trekt bladluizen aan en leidt ze af van andere gewassen. Ook ideaal om onder fruitbomen te planten. De kleurige bloemen zijn eetbaar, smaken peperig en zijn zeer decoratief op salades of anderszins geschikt als decoratie.

Zaaien: vanaf half april direct in de volle grond. Ook het kweken in potjes is vanaf maart-april mogelijk. Het kiemen duurt bij 15° C ca. 2-3 weken.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee