Terug

Rariteiten-Schatkist Zaadbox

De rariteiten schatkist zaadbox is een uitstekende keus voor liefhebbers van zeldzame planten. Speciaal voor groenteplanten. Deze echte rariteiten schatkist bevat in totaal 17 zeldzame soorten zaad. Het kistje bevat: kardoen bio, kapucijner “blauwschokkers” bio, palmkool “Nero di Toscana” bio, rode bietjes “Tondo di Chioggia” bio, Mexicaanse augurk (Cyclanthere) bio, pompoen “Gleisdorfer Ölkürbis” bio, paprika “Roter Augsburger” bio, Physalis “Dulceria” bio, popcornmais “Negro Cine” bio, stengelsla (Lactuca sativa var. Angustana) “chinesische keule”, tomaat “Indigo Rose” bio, holle tomaat “Striped Cavern” bio, tomaat “witte perzik” bio, tomatillo “Aurora” bio, wilde tomaat “Rote Murmel” bio, citroenkomkommer bio, courgette “Cococelle von Tripolis” bio.

 

Kardoen Bio

De kardoen ook “Spaanse artisjok” genoemd, is een distelachtige plant en vooral bekend vanwege haar bloemen, die gegaard gegeten kunnen worden. Maar ook de bladeren en de middennerf zijn eetbaar. Bindt ze samen met een jutezak en laat ze 3 weken bleken. De gebleekte bladeren kunnen worden geoogst en geschild. U kunt ze dan gaar stomen met een beetje boter.

Zaaien: Gezaaid wordt in mei.

Oogst: Geoogst wordt van augustus tot oktober.

 

Kapucijner Blauwschokkers Bio

De kapucijner is een mooie decoratieve plant met paarse bloemen en peulen. Interessant is dat hij onrijp wordt geoogst, want alleen dan smaakt hij zo zoet als suikererwten. De kapucijnerwt is ook geschikt om rauw te eten.

Zaaien: De kapucijner kan vanaf april tot juli gezaaid worden.  

Oogst: De oogst begint in juli en eindigt in september.  

 

Palmkool Nero di Toscana Bio

Deze boerenkoolsoort groeit heel decoratief. Zijn donkergroene, bijna zwarte bladeren trekken de aandacht en zijn goede smaak doet denken aan broccoli. (Houd bij het planten een afstand van ongeveer 40 x 40 cm tussen de planten).

Zaaien: Gezaaid wordt in de zomermaanden juni en juli.

Oogst: De palmkool kan vanaf augustus tot in de vroege winter geoogst worden.

 

Rode biet Tondo di Chioggia Bio

Deze rode biet is afkomstig van het naam gevende Chioggia uit Italië. Ze is van binnen geel met rood-witte ringen, die zelfs bij het koken de kleur behouden. Ze wordt ook wel Basano genoemd en overtuigt door zijn delicate en aangenaam zoete smaak. Het heeft ook een zeer fijn aroma en is ideaal voor aardappelsalade, in groentestoofpotjes of op rauwkostschalen.

Zaaien: De rode biet moet tussen april en eind juni gezaaid worden.

Oogst: Over het algemeen kan al na 2 maanden geoogst worden en genoten worden van de heerlijke groente.

 

Cyclanthere, olijfkomkommer of Mexicaanse augurk Bio

De Cyclanthere, ook olijfkomkommer of Mexicaanse augurk genoemd is een gewas uit de familie van de Cucurbitaceae. Hij is een sterke klimplant en daardoor ideaal voor het begroeien van hekwerken of gevels. Ze groeit tot ca. 2 meter hoog en de vruchten hebben ongeveer de afmetingen van olijven, die ook rauw gegeten kunnen worden. Alternatief kunnen de vruchten ook ingemaakt of gekookt worden. Rauw smaken ze naar komkommers of ingemaakt naar augurken. Gekookt smaken ze ongeveer als asperges.

Zaaien: Vanaf april kan gezaaid worden. Het zaad moet ca. 3 cm diep in de grond geplant worden.

Oogst: Geoogst wordt vanaf juli tot de eerste vorst

 

Pompoen Gleisdorfer Ölkürbis Bio

De pompoen Gleisdorfer Ölkürbis groeit en rankt goed. De pitten van de plant hebben geen schil, smaken als noten en kunnen ook zo gegeten worden. Het vruchtvlees van de pompoen kan bv. geraspt worden om in gebak of in een brood te gebruiken.

Zaaien: Met het zaaien kan in maart begonnen worden en tot in juni voortduren. Let op een zaaddiepte van ca. 3 cm.

Oogst: Tussen september en oktober kan geoogst worden, zodra een duidelijke gele textuur zichtbaar is.

 

Paprika Roter Augsburger Bio

Deze paprika overtuigt, is ondanks haar spitse vorm verassend zoet. Haar heldere rode vruchten moeten steeds tegen de zon beschut worden. Ze is bovendien erg vroeg rijp. 

Zaaien: In schalen of potten kan al vanaf februari tot april gezaaid worden. Het zaad moet ca. 1 cm met grond bedekt worden.  

Oogst: De paprika kan tussen juli en september geoogst worden.

 

Physalis Dulceria Bio

De kleine vruchten van de Physalis Dulceria hebben een unieke exotische en fruitige smaak. De plant geeft een hoge opbrengst en de lekkere vruchten vallen eraf zodra ze rijp zijn. Physalis Dulceria is dankzij zijn zoete smaak, hoge opbrengst en kleine vorm het meest geschikt als tussendoortje of in gevarieerde salades of desserts.

Zaaien: Al vanaf begin maart kan gezaaid worden. (Let wel op een zonnige, maar een tegen de wind beschutte standplaats)

Oogst: Vanaf juli tot de eerste vorst kan geoogst worden.

 

Popcornmais “Negro Cine” bio

De popcornmaïs vormt gewoonlijk ongeveer 3 - 5 kolven, die donkerblauw tot grijs of zwart-zilverkleurig zijn. Na de oogst moeten de kolven worden gedroogd. Om dit te doen, kunt u het beste de bladeren van de kolf verwijderen en ze ophangen om te drogen. De maïskorrels kunnen dan gemakkelijk worden losgemaakt en in de pot worden bereid als popcorn.

Zaaien: De popcornmais kan tussen mei en juni gezaaid worden.  

Oogst: De oogst begint in september en eindigt in oktober.  

 

Stengelsla Chinesische Keule Bio

De stengelsla van de Chinesischen Keule is een bijzondere slabeleving omdat de eigenlijke oogst van de vlezige stengels uitgaat. Normaal gesproken wordt deze geoogst voordat de knoppen gevormd worden. Dan kan deze geschild en rauw gegeten worden. Alternatief kan deze ook als asperge of koolrabi gekookt en vervolgens gegeten worden.

Zaaien: Gezaaid wordt in februari en maart.

Oogst: Geoogst wordt van juli tot oktober.

 

Tomaat Indigo Rose Bio

Met deze unieke zwarte tomaat “Indigo Rose” beleeft u een pikant-fruitige tomatensmaak. De ca. 5 cm grote vruchten zijn ook geschikt als tussendoortje om zo te eten. De blauw-donkerpaarse-zwarte kleur bestaat alleen aan de buitenkant van de tomaat. De plantenkleurstof die daarvoor verantwoordelijk is, wordt ook als bevorderend voor de gezondheid gezien. Van binnen is de tomaat normaal rood.

Zaaien: Optimaal is zaaien van februari tot april.

Oogst: Oogsten kan van juni tot oktober.

 

Holle tomaat Striped Cavern Bio

De bijna holle en nogal geblokte vruchten van de holle tomaat „Striped Caravan“ zijn helder rood. Toch wegen de lekkere vruchten wel 115 gram en zijn uitstekend geschikt om gevuld te worden met lekkernijen. De planten, die een hoge opbrengst geven, moeten overdekt staan.

Zaaien: Vanaf half februari kan met het zaaien begonnen worden.  

Oogst: Geoogst wordt vanaf juli.

 

Tomaat witte perzik Bio

De pluizige, behaarde en crème-witte tot gelige vruchten beschikken over een heerlijke aangename milde en fruitige smaak. De bijzondere zachte schil is bovendien erg opvallend.  

Zaaien: Al vanaf half februari kan gezaaid worden.

Oogst: Vanaf juli kan geoogst worden.

 

Tomatillo Aurora Bio

De tomatillo heeft een zoetzure, gele, mandarijnachtige vrucht die voor heerlijke sauzen gebruikt kan worden. Rauw lijkt de smaak op een physalis samen met de smaak van een zurige appel. Samen met chili ’s kunnen ze ook voor salsa worden gebruikt.

Zaaien: Gezaaid wordt vanaf april tot begin mei.

Oogst: Vanaf juni kan geoogst worden.

 

Wilde tomaat Rote Murmel Bio

De rozerode wilde tomaat biedt heerlijke zachte vruchten die aangenaam zoet smaken. Met een vruchtgewicht van nauwelijks 2 gram nodigen ze uit om van te smullen. Belangrijk is wel dat de planten voldoende plaats krijgen. Ideaal is een afstand van ca. 80 x 80 cm.

Zaaien: Vanaf half februari kan met het zaaien worden begonnen.

Oogst: De oogst begint vanaf half juli tot augustus.

 

Citroenkomkommer Bio

De citroenkomkommer is een goede klimmer met kleine blaadjes en sierlijke stengels. Haar vruchten worden ongeveer zo groot als een citroen en kunnen gebruikt worden als ze niet meer groen, maar citroengeel zijn. De vruchten smaken ongeveer als komkommers en zijn geschikt om zo te eten, maar kunnen alternatief ook als normale vesperkomkommer verwerkt worden.

Zaaien: Tussen april en mei kan gezaaid worden – ca. 1-2 cm diep.

Oogst: Tussen juli en september kan geoogst worden.  

 

Courgette Cococelle von Tripolis Bio

Deze courgetten is een traditionele en onderhoudsvriendelijke plant. Haar lange groen gestreepte vruchten kunnen rauw als tussendoortje of in salades gegeten worden. Alternatief kunnen ze ook heerlijk in een groenteschotel of als groentekoekjes gebruikt worden.

Zaaien: Het zaad kan vanaf half mei verdeeld worden. (Let erop dat het zaad ca. 3 cm diep gezaaid wordt)

Oogst: Vanaf juni kan de courgette geoogst worden. 

omhoog
Trusted Shops Guarantee