Terug

Sylt Zaadbox

Deze zaadbox heeft een duidelijk motto: het eiland Sylt in Duitsland. Daarom vindt u in deze zaadbox in totaal 6 zaden van planten die op Sylt inheems zijn. Met deze zaadbox haalt u een stukje van het populaire Duitse eiland in huis. De inhoud van de box bevat: de zwart-rode stokroos, de bijen-/vlinderweide “Bee’s Paradise”, rode biet “Detroit”, ui “donkerbloedrood”, suikererwt “Norli” en de groene kool “Winterbohr F1”, alsmede plantinstructies

                                                            

Zwart-rode Stokroos

De zwart-rode stokroos kan tot wel 250 cm hoog worden en groeit ca. 60 cm in de breedte. Ook al kunnen wij de roos niet ruiken, bijen, die hun “neus” volgen landen altijd weer bij deze roos. Ze is zodoende een echte bijenweide.  

Zaaien: Het beste tijdstip om te zaaien is tussen april en juni. (Let op een plantafstand van 50 cm.)

Bloei: De zwart-rode stokroos laat haar bloemen graag zien vanaf juli tot september.  

 

Bijen- en vlinderweide “Bee’s Paradise”

Met deze prachtige samenstelling kunt u uw weide het hele jaar door laten bloeien, maar ook een waar paradijs creëren voor alle soorten bijen en vlinders.

Zaaien: Het zaad kan vanaf eind april tot juli verspreid worden.

Bloei: vanaf juni bloeien de planten na elkaar en zorgen zo tot de vorst voor een bloeiende weide

 

Rode biet „Detroid“

Rode bieten kunnen in de keuken veelzijdig gebruikt worden. Ze zien er goed uit in salades of als puur sap. Verwarmd smaken ze ook lekker met veel vlees- of visgerechten en ze passen goed bij soep of eenpansgerechten. Bovendien leveren ze veel nitraat. De ca. 200 gram zware vruchten kunnen het beste in water met zout gekookt worden. Na ca. een uur zijn ze eetbaar. Het schillen en snijden van de rode bieten gaat na het koken gemakkelijker.

Zaaien: Direct in het tuinperk zaaien kan vanaf half april tot begin juli.

Oogst: Zodra de bladeren vlekken vertonen, zijn ze klaar om geoogst te worden. Zorg ervoor dat u de bieten bij het oogsten niet beschadigt, anders zullen ze "bloeden" of hun sap verliezen.

 

Ui „donkerbloedrood“

Deze ui is ideaal om lang te bewaren, bv. in de winter. Het vruchtvlees is stevig en eerst wit. Maar als de ui rijper wordt, wordt deze licht rood en smaakt ook pittiger dan de andere soorten.

Zaaien: Het zaad van deze ui kan in maart en april verspreid worden.  

Oogst: Vanaf september kan geoogst worden.

 

Suikererwt „Norli“

De suikererwt „Norli“ is vroegrijp en lekker zoet van smaak. Bovendien is ze draadloos en groeit tot 50 cm hoog.

Zaaien: Gezaaid wordt in april en mei.

Oogst: van juli tot september kan geoogst worden.

 

Groene kool „Winterbohr F1“

De groene kool, ook boerenkool of savooiekool genoemd, is een traditionele groente en vooral in het noorden erg populair. Boerenkool kan rauw worden gegeten of als gekookte groente tussen varkensvlees of worst, of u kunt wachten op de eerste vorst. Zodra de vorst intreedt, verandert het zetmeel van de boerenkool in glucose.

Zaaien: Het beste tijdstip om te zaaien tussen mei en juli. (Let op een plantafstand 60 x 60 cm)

Oogst: Vanaf oktober tot in februari kan geoogst worden.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee