Terug

Zuilbessen Collectie

Zuilbraam Navaho® Big & Early

Door de zuilvormige groei kunt u nu eindelijk ook van lekkere extra grote bramen genieten als u een kleine tuin heeft of alleen een balkon of terras. Bij de nieuwe doornloze veredeling „Big & Early“ begint de oogst al in juli, ongeveer2 weken vroeger als normaal, en het oogsten kan doorgaan tot oktober. Deze variëteit is uiterst robuust en draagt veel en grote vruchten!

Standplaats/ verzorging:

De planten houden van een luchtige, humusrijke bodem op een zonnig plekje. De robuuste Navaho®-bramen gedijen echter ook als ze alleen maar van het namiddagzonnetje kunnen genieten. Dat geldt in het bijzonder ook voor standplaatsen waarop de framboos het niet meer goed doet.

Water:

Let er altijd op dat de wortels vochtig genoeg zijn. Voorkom stuwvocht

Bemesting:

In het voorjaar bemesten met  20–40 g. bramenmeststof per m². Vertoont de plant na de oogst vermoeidheidsverschijnselen (slecht blad) dan nogmaals 20 g bramenmeststof per m² toevoegen. Niet te veel bemesten aan het eind van het seizoen omdat anders de winterhardheid daaronder kan leiden.

Snoeien:

Navaho®-bramen dragen vruchten aan 2 jarige takken. Na het oogsten worden deze takjes verwijderd en de jonge takjes worden opgebonden.

 

Japanse zuil framboos

Verlangt een losse, veenversterkte tuingrond. De plantafstand in de tuin moet ongeveer 50 cm zijn. In het voorjaar is een stevige snoei van de 2-jarige takken aan te raden zodat de 1-jarige takken voldoende ruimte hebben.

Trusted Shops Guarantee