Terug

Bodembedekker collectie pink en blauw

Isotoma 'Blue Foot®'

De uit Nieuw-Zeeland afkomstige Isotoma, in Nederland „Laurentia“ genoemd, vormt een dicht tapijt en bloeit van juni tot augustus met charmante kleine bloemetjes, die met kleine steeltjes net boven het blad uitsteken. Isotoma is uitstekend geschikt in een rotstuin, maar ook in de stapelmuur, tussen stenen (ook bestrating) of in borders. De plant vormt een prachtig contrast en er kan ook over worden gelopen. Daardoor kunt u de plant ook als vervanging voor gras gebruiken.

Standplaats en verzorging: De kruipende vaste plant houdt van een verse, voedselrijke bodem in de volle zon of op een halfschaduwrijke standplaats. Het liefst op een licht vochtige plek. De afstand tussen de isotoma planten en de andere planten in uw tuin zou ongeveer 20-30 cm moeten bedragen.

Verzorging: De plant is groeikrachtig en bloeit lang. Winterhard ook zonder winterbescherming tot -10° C. Zonder bescherming tegen de winterzon ziet de plant er na de winter minder goed uit. In het voorjaar, bij warmere temperaturen loopt de plant dan echter weer mooi uit.

Kruipende phlox 'Emerald Pink':

De Phlox soorten kunnen in twee categorieën worden ingedeeld. De eerste soort is een lage, meestal tapijtvormig groeiende soort. Deze kan gedurende een lange periode zonder water omdat deze van de warmte houdt en ook al in het voorjaar haar bloemen presenteert. De tweede soort is een hogere en meer rechtop groeiende soort. Deze kan niet lang zonder water, maar houdt van een voortdurend vochtige bodem waar dan vanaf de vroege zomer tot aan de herfst de bloemen tevoorschijn komen.

Standplaats: De lage phlox is perfect geschikt voor een rotstuin, want deze legt zijn bloementapijt over de stenen en muurtjes.

De hoge phlox mag niet te diep worden geplant omdat er anders gevaar bestaat dat de bloemen verborgen blijven. Deze phlox heeft bovendien genoeg ruimte nodig om zich uit te kunnen breiden.

Verzorging: De phlox moet regelmatig worden gegoten, vooral natuurlijk midden in de zomer. De pralle zon moet worden vermeden. In het voorjaar en voordat de bloeiperiode begint vindt de phlox het prettig regelmatig bemest te worden. Het liefst met compost en hoornmeel (art.nr. 3512)

Trusted Shops Guarantee