Terug

Kamerplanten collectie

Rode woestijnroos

De woestijnroos stamt uit Oost-Afrika en voelt zich het beste thuis in gebieden met natte zomers en droge winters. Omdat de woestijnroos van oorsprong aan droge lucht gewend is, gedijt deze plant in de winter prima in de warme kamer. U hoeft zich zelfs geen zorgen te maken, wanneer de plant op een koelere plaats staat en in de wintermaanden zijn bladeren verliest. In het voorjaar loopt de plant dan weer uit en ontwikkelt mooie sterke roserode bloemen. Na een korte rustperiode in de herfst, bloeit de plant vaak nog een tweede keer.


Standplaats;

De woestijnroos houdt van zon. Hoe zonniger en lichter de plant staat, des te sneller ontaan er prachtige bloemen. Zelfs in de winter kunnen ze in de woonkamer worden achtergelaten en groeien (langzaam) gestaag verder. Wanneer u de natuurlijke levenscyclus wilt ondersteunen, moet u de woestijnroos een winteronderdak geven van 12-15 graden. Dan neemt de plant zich een rustpauze en laat zijn bladeren vallen. Tijdens deze pauze moet u de plant weinig water geven. De woestijnroos moet van tijd tot tijd worden gedraaid, omdat de plant de neiging heeft naar het licht toe te groeien.

Verzorging:

De woestijnroos is niet veeleisend. Van de lente tot de herfst moet u de plant regelmatig water geven. Om “natte voeten” te voorkomen kunt u met met uw vinger controleren of de aarde enigszins droog is. De plant prefereert een goed doorlaatbare aarde met een mengsel van zand of gruis. De woestijnroos heeft van maart tot oktober regelmatig meststof nodig. Wij adviseren om speciale kaktus meststof te gebruiken. De beste periode om de plant om te potten is in de zomer na de eerste bloeiperiode.

 

Hawaii palm

Dit is een  bijzondere, uit Hawaiï afkomstige succulente plant. De plant groeit endemisch, dat betekent dat het alleen in een bepaald gebied voorkomt. De plant behoort tot een van de bedreigde plantensoorten, maar  d.m.v. een speciale vermeerderingstechniek, is de plant nu ook voor liefhebbers beschikbaar. Als kamerplant is de plant opvallend door het aparte uiterlijk: de vlezige stam wordt gevormd door rozeachtige, lichtgroene blaadjes, zoals bij een grote palm, maar dan in miniatuur. De kleine gele bloemen komen in oktober en november tevoorschijn.

Standplaats en verzorging:

De Hawaiï palm heeft een lichte plaats nodig, zonder direct zonlicht. Bij kamertemperatuur doet de plant het goed, maar de temperatuur mag in de winter niet te lang onder 16° C komen. De aarde moet goed doorlaatbaar zijn, want in de natuurlijke omgeving groeit deze palm in rotskloven. Er kan ruim water worden gegeven. Hierbij krijgt de palm zoveel water, totdat de aarde geen water meer opneemt.  Wat dan in een buitenpot/schotel aan water overblijft, moet na een paar minuten weggehaald worden. Vermijd dus stuwvocht. De aarde kan nu tot de volgende gietbeurt uitdrogen. De stam van de plant verzamelt water, dat betekent dat de plant tot wel 6 weken zonder water kan overleven. Het bijzondere van de palm is de rustperiode in de zomer en de groei in de winter. Zet de palm daarom in de winter op een lichte plaats. In de zomer kan de plant ook in de halfschaduw staan, beschermt tegen direkt zonlicht (ook op het balkon en terras is dit mogelijk). Het kan zijn dat de palm in de zomer bladeren verliest. Dit komt door de langere dagen, die stress veroorzaken, omdat in de oospronkelijke plaats van herkomst, het niet langer dan 12 uur per dag licht is

Bemesting:

Wij adviseren om speciale kaktus meststof te gebruiken. Zomers maandelijks en tijdens de winter ca. elke 8 weken in de aanbevolen hoeveelheden.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee