10% Sinterklaas KORTING op alles!* NAAR DE KORTINGSCODE

Terug

Winterharde klimplanten collectie

Klimhortensia Semiola®

De hortensia met zijn grote bloemen was lange tijd uit de mode. Tegenwoordig is het weer een van de meest gewilde tuin- en balkonplanten, want er zijn nieuwe soorten in spannende kleuren en vormen.

Met de juiste verzorging en standplaats kunnen de prachtige heesters tientallen jaren mee.

Hortensia's: verzorging & standplaats

Hoewel de plant er veeleisend uitziet, is het verzorgen van hortensia's vrij eenvoudig. Als u uw hortensia's een humusrijke, gelijkmatig vochtige grond geeft op een beschutte plaats, afhankelijk van de soort, in de zon of halfschaduw, zullen ze elke zomer bloeien zonder verdere verzorging. Om ervoor te zorgen dat de blauwe soorten hun bloemkleur behouden, moet de grond een pH hebben van 3,5 tot 4,5.

Hortensia‘s worden direct na de bloei teruggesnoeid. Hortensia's zijn winterhard. Pas in het eerste jaar van aanplant is het aan te raden om ze af te dekken met wat sprokkelhout.

Water:

De heldere bloemen blijven behouden ​​als uw hortensia's veel water geeft. De wortels mogen nooit uitdrogen.

Hortensia's snoeien:

Grotere snoeimaatregelen zijn bij de meeste hortensia's niet nodig. Bij boerenhortensia's (tuinhortensia's) en klimhortensia's is het meestal voldoende om afgestorven en bevroren scheuten in het voorjaar te verwijderen. Overmatig snoeien bij deze soorten kan de bloei de volgende zomer nadelig beïnvloeden. Bij klimhortensia's kan het nodig zijn om ervoor te zorgen dat de scheuten niet te ver van het ondersteunende muurwerk te verwijderen. De pluimhortensia's verdragen een sterke snoei in de winter en belonen dit met een bossige groei en mooie bloemen. Snoei ook de boshortensia's (Annabelle soorten). Simpel gezegd geldt voor het snoeien van hortensia's het volgende: laatbloeiende soorten kunnen in de winter worden teruggesnoeid, vroegbloeiende niet.

Hortensia's bemesten:

Vanaf juni wekelijks bemesten met een meststof voor bloeiende planten.

Aarde:

Hortensia's gedijen het beste in losse, kwaliteitsvolle grond. Om de blauwe bloemkleur te behouden moet de grond een pH hebben van 3,5 tot 4,5. Er zijn speciale bereidingen voor potplanten die de hortensia blauw behouden.

 

Clematis Taiga®

De Klimkunstenaar clematis – is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Niet zo verwonderlijk, omdat de clematis pronkt met haar geweldige bloemenpracht. Door veel liefhebbers wordt ze daarom ook wel “de koningin onder de klimplanten“ genoemd. 

omhoog