Terug

Photinia / Glansmispel correct planten en verzorgen

Inhoud

 

Hoe wordt de Photinia / Glansmispel correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en giet de plant uitvoerig. Eventueel kan de potkluit direct voor het planten ook in een emmer water gedompeld worden, zo zuigt de kluit zich goed vol met water. Voor het planten moet de zwarte kunststof pot verwijderd worden. Vervolgens worden de struiken in de tuin in de voorbereide plantgaten, die een breedte en diepte van 40 cm moeten hebben, geplant.

Belangrijk: vul de plantgaten met verse, losse potgrond van een goede kwaliteit. Dat is de basis voor een gezonde groei! Bij een zware tuinbodem is het raadzaam kiezelsteentjes of zand toe te voegen, zodat de bodem waar de planten komen te staan, doorlatender wordt. Zo kunnen de planten snel wortelen en aangroeien. Bovendien wordt daarmee ophopend vocht vermeden. Giet de planten na het planten doordringend.

Tijdens de eerste maanden wordt wekelijks gegoten, zodra de bodem opgedroogd is. Giet dan ca. 5-10 liter water per plant.

De glansmispel, ook photinia genoemd, houden van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

 

Hoe wordt de Photinia / Glansmispel verzorgd?

Deze prachtige sierstruik ziet er het hele jaar door goed uit en behoudt ook in de winter zijn bladeren. U kunt in de eerste jaren de planten 1 tot 2 keer per jaar bemesten, het beste met bv. OSMOCOTE® meststofparels, deze hebben een langdurige werking en zijn niet te sterk voor de wortels.

De kleurrijke haag loopt ieder jaar met stralend rode takken uit. De jonge uitlopers veranderen dan na een paar weken naar een groenachtig-rood.

Dit kleurrijke schouwspel speelt zich ieder jaar opnieuw af! In mei ontstaan dan meestal de bloemen. Dit kan per jaar verschillen en er kunnen meer of minder bloemen zijn. De winterharde planten groeien per jaar meestal zo’n 50 cm. Vanaf eind april kunnen uitstekende takken gesnoeid worden, hoewel dit bij te hete temperaturen af te raden is. De haag ziet er dan altijd verzorgd uit. Aan te bevelen is de haag ieder jaar te snoeien, want dit bevordert de groei van de planten en door te snoeien wordt de haag ook mooi dicht.

 

Hoe wordt de Photinia / Glansmispel gebruikt?

De Photinia / Glansmispel is perfect als haag. Hiervoor kunt u per lopende meter ca. 3 planten nemen. De plant kan ook in een kuip worden gekweekt of solitair in de tuin als sierstruik worden gehouden, bv in het midden van het tuinperk. 

omhoog
Trusted Shops Guarantee