Terug

Canna verzorging

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt canna correct geplant?

Het geslacht Canna bestaat uit 20 soorten, waarvan het Indisch bloemriet (Canna indica) de populairste sierplant is. Canna komt uit de tropische en subtropische streken van Midden- en Zuid-Amerika. Afhankelijk van de soort worden ze tot 5 m hoog. De Canna kan zowel in bloembakken op balkon of terras, als in een bloemperk in de tuin. Bij het planten in potten kunnen de wortelstokken vanaf eind februari op een lichte en warme plaats (kas of serre) worden opgekweekt en naar buiten worden verplaatst, zodra er geen vorst meer te verwachten is. Buiten planten mag pas vanaf eind mei, hiervoor plaatst u de wortelstokken op een afstand van 50 tot 100 cm in de grond en geeft u ze dagelijks water, nadat ze zijn ontkiemd. De Canna stelt nauwelijks eisen aan de bodem, het mag alleen doorlatend en humusrijk zijn. Canna houdt van een zonnige, beschutte standplaats. Als ze van bovenaf worden beschermd tegen regen, bijvoorbeeld op het balkon, gaan de bloemen langer mee.

 

Hoe wordt de canna verzorgd?

Pas water geven als de wortelstokken (knollen) blad hebben gevormd. Vanaf dat moment krijgen de planten regelmatig water. Zorg er bij het besproeien voor dat er geen stuwvocht ontstaat. Van eind mei tot en met september worden de planten één keer per maand bemest met een NPK-meststof. Bij een lange bloeiperiode dient u de uitgebloeide bloemen af ​​te knippen, dit stimuleert de vorming van nieuwe bloeiende scheuten.

Hoe wordt de canna overwinterd?

Verzorging van de canna is ook nodig voor de winter. Voor de eerste nachtvorst wordt de cannaplant tot op de grond teruggesnoeid. Als hij buiten wordt geplant, wordt de knol gerooid, ontdaan van de aanhechtende grond en opgeslagen in wat potgrond in bakken in huis. Als de plant in een pot staat, wordt deze ook in huis gehaald. De winterstandplaats moet koel en vorstvrij zijn (5-10° C). In de winter alleen voldoende water geven om te voorkomen dat de knollen volledig uitdrogen.

 

Hoe kan de canna gebruikt worden?

Met zijn indrukwekkende bloemen in tropische kleuren zorgt de canna van de zomer tot de herfst voor felle accenten in de tuin, op het balkon en terras. De magnifieke groei en de kleurrijke bloemen komen op één plaats goed tot hun recht, maar ook in groepjes geeft de canna een heel bijzondere flair! Op het terras, aan de rand van de vijver, in de voortuin of op de binnenplaats trekken de exotisch ogende canna's gegarandeerd de aandacht.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee