Winterharde Palmen

Voor vele mensen verrassend heeft BALDUR-Nederland winterharde palmen in het assortiment. Deze palmen zijn speciale soorten die heel goed met onze klimatische voorwaarden overweg komen. Waaierpalmen (Trachycarpus fortunei) b.v. verdragen probleemloos temperaturen tot aan -20° C. Gevoeligere palmen als b.v. de dwergpalm (Chamaerops humilis Cerifera) uit het Middellandse Zeegebied verdragen slechts temperaturen tot aan -12°C en zouden dus in de winter voldoende met winterbescherming uit stro en dennentakken worden verzorgd.

meer minder
sorteren naar:
Aantal producten per pagina:

TOP-hit nr. 1

 
Winterharde Bananenplant 'Rood'
Winterharde Bananenplant 'Rood'

Verheugt u zich nu vast op een bananenoogst uit eigen tuin! In tegenstelling tot de in de tropen groeiende bananenplanten is deze nieuwe veredeling absoluut winterhard tot ca -10° C!
Daardoor kunt u deze bijzon ...

Levertijd: ca. 3-5 werkdagen

1 plant

TOP-hit nr. 2

 
Winterharde Bananenplant 'Groen'
Winterharde Bananenplant 'Groen'

In tegenstelling tot de in de tropen groeiende bananenplanten is de winterharde banaan absoluut winterhard tot ca -10° C! Daardoor kunt u deze rariteit in de winter in uw tuin laten – daar loopt de plant ie ...

Levertijd: ca. 3-5 werkdagen

1 plant
vanaf 3 pakken  € 9,50 / pakken
Winterharde Chinese Waaierpalm
 
Winterharde Chinese Waaierpalm

Levertijd: ca. 3-5 werkdagen

1 plant € 13,80
PLANTAFLOR Groene planten- & palmaarde
PLANTAFLOR Groene planten- & palmaarde

Levertijd: ca. 3-5 werkdagen

10 liter € 7,99
(0,80 €/l)
Alle prijzen incl BTW excl. Verzendkosten

    De winterharde Chileense honing-palm groeit en gedijt ook in onze regio’s prachtig. Met een harde vorst tot aan -15°C komt deze uit Chili afkomstige planten-topper goed overweg. Winterharde palmen hebben een droge, luchtige bodem of een speciale potgrond voor palmen en een zonnige standplaats nodig. Stuwvocht zou worden vermeden, want er anders snel wortelrot ontstaat, bijster tijdens de winterrust. Ideaal is een standplaats aan een zonnige muur van het huis, omdat zich hier de bodem in het voorjaar bijzonder snel verwarmt en daardoor een snelle groei van de wortelen wordt mogelijk gemaakt. Zodra de winterharde palmen zijn aangegroeid, zijn deze langdurig en compleet gezond. Misschien wenst u een beetje exotische sfeer in uw tuin, b.v. met de waaierpalm, die winterhard is en heel goed in de tuin kan worden geplant.

     
    omhoog