Rhododendron

De rhododendron behoort tot de mooiste voorjaarsstruiken. De grote, kleurintensieve bloembollen van deze robuuste planten fascineren elke tuinier elk jaar opnieuw. De rhododendron is een groenblijvende struik die in het voorjaar een overweldigende veelheid van bloemen ontwikkelt. Het is een zeer veelzijdige sierstruik die voor de meest verschillende toepassingen kan worden gebruikt. Er is nauwelijks een tuin voor die deze plant niet geschikt is.

meer minder
sorteren naar:
Aantal producten per pagina:

TOP-hit nr. 1

 
 
Doorbloeiende Azalea 'Bloom champion' 3 kleuren
Doorbloeiende Azalea 'Bloom champion' 3 kleuren

Met Azalea’s betovert u uw tuin in een ware bloemenzee! De nieuwe soort bloeit niet alleen een paar weken, zoals normale azalea’s! Nee, Bloom champion” bloeit tot wel 5 maanden! Grote bloemen verschijnen in april, m ...

levering vanaf 16.02.2022

3 planteni.p.v.  € 38,25

TOP-hit nr. 2

Rhododendron 'Nugget by Bloombux®'
Rhododendron 'Nugget by Bloombux®'

De moderne rhododendron Nugget by Bloombux® biedt u bloemen en een speciale vorm in één plant verenigd. Als bloeiende groenblijvende haag is hij de blikvanger in elke tuin. Hij is o ...

levering vanaf 16.02.2022

1 plant
vanaf 3 pakken  € 10,50 / pakken
Azalea 'Star Style® Lila'
 
Azalea 'Star Style® Lila'

levering vanaf 16.02.2022

1 plant € 31,95
Hauert Meststof voor rhododendrons
Hauert Meststof voor rhododendrons

Levertijd: ca. 2-3 werkdagen

1 kg € 9,99
(9,99 €/kg)
vanaf 3 pakken € 9,49 / pak
(9,49 €/kg)
Alle prijzen incl BTW excl. Verzendkosten

    Een bijzondere rariteit onder de rhododendron soorten is de moderne Rhododendron Nugget by Bloombux®, want hij biedt u bloemen en een speciale vorm in één plant verenigd. Als bloeiende groenblijvende haag is hij de blikvanger in elke tuin. Hij is ook geschikt om in een kuip op het terras te staan en kan prachtig in vorm worden gesnoeid. In tegenstelling tot vele andere haagplanten verenigt hij de heerlijke bloemen in juni met de goede eigenschappen die lijken op een buxussoort. In de vrije natuur in Azië delen deze loofhoutgewassen de boshabitat met vele andere planten. Dus houden ze van een licht schaduwrijke standplaats.

    Rhododendrons en azalea's hebben een humusrijke, vochtige grond en, ondanks een beetje schaduw, voldoende zonneschijn nodig om hun prachtige bloemen te kunnen ontwikkelen. Een standplaats in de lichte schaduw of halfschaduw is dus ideaal voor de rhododendron. Om ervoor te zorgen dat de winterharde struik weer elk jaar bloeit, adviseren wij de uitgebloeide scheuten regelmatig te verwijderen en een speciale rhododendron-meststof te gebruiken, die voor een weelde aan bloemen zorgt. U zou zeker hier bij BALDUR-Nederland de passende rhododendron-soorten en hybride voor uw tuin vinden!

     
    omhoog