Krokussen

Krokussen (Crocus) zijn een van de vroegbloeiende vertegenwoordigers in de tuin. Zodra de laatste sneeuw is ontdooid, steken ze hun kop uit de aarde. Veel krokussen hebben prachtige bloemen met interessante kleurovergangen, dus het is de moeite waard om de kleine planten van dichterbij te bekijken. De krokussen zijn vooral indrukwekkend als u ze in grote groepen plant en in het wild laat groeien. Dit gaat perfect samen met de prachtige krokus mix (wilde soort). In het gazon vormt zich al snel een heel bloementapijt. U kunt de bollen ook in de bloembak planten en genieten van de kleurrijke krokusbloemen op het terras en balkon.

meer minder
sorteren naar:
Aantal producten per pagina:

TOP-hit nr. 1

Plantenschaal
Plantenschaal

Nu kunt u uw tulpenbollen heel eenvoudig planten en na de bloeitijd weer met de plantenschaal uit de grond nemen en opbergen. Ook ideaal als bescherming tegen woelmuizen weerbestendig kunststof.

Levertijd: 3-6 werkdagen

3 stuks
vanaf 3 pakken  € 5,49 / pakken

TOP-hit nr. 2

 
Krokus 'Orange Monarch'
Krokus 'Orange Monarch'

Deze wilde krokus soort springt bijzonder in het oog door haar oranje kleur – een echte rariteit! Een mooie blikvanger in het vroege voorjaar, vooral dan als kleur in de tuin ontbreekt! Verwildert na verloop van tijd.

Alle prijzen incl BTW excl. Verzendkosten

Omdat krokussen bloembollen zijn, worden ze al in de herfst in de grond gezet, zodat ze in de winter genoeg kracht kunnen verzamelen, om in het voorjaar zo prachtig te kunnen bloeien. In het gras, onder bomen, in perken en schalen zorgen de krokussen voor bonte kleurrijke accenten. Grootbloemige krokussen en wilde krokussen vermeerderen zichzelf. Verbaas u niet als uw indrukwekkende bloemenweide elk jaar groter wordt. Wie aan de bemesting denkt, zal elk jaar plezier hebben van de bollen. Er zijn ook herfstkrokussen die in de herfst bloeien. Tot deze krokussen behoort ook de saffraankrokus, waarvan uit de stuifmeeldraden het waardevolle saffraan wordt gewonnen.

 
omhoog
Trusted Shops Guarantee