Canna

Een van de mooiste planten in onze tuinen is de uit de tropen afkomstige canna, ook wel de indische bloemriet genoemd. De weelderige bladeren worden bekroond door kleurrijke bloemen en zijn aantrekkelijke accenten in elke tuin en in de pot. De canna kan net zo goed in een pot op het terras als in een perk worden gekweekt. Deze schoonheid blijkt een echte blijvende bloeier te zijn, die vaak van half juni tot november haar indrukwekkende bloemen laat zien.

meer minder
sorteren naar:
Aantal producten per pagina:

TOP-hit nr. 1

Canna 'Cleopatra'
Canna 'Cleopatra'

Als u een totaal nieuw accent in uw tuin wilt, is deze zeldzame canna een echte aanrader. Cleopatra heeft zeer bijzondere bloemen en 2 kleurig blad. (Canna cleopatra)

Levertijd: 3-6 werkdagen

3 bollen
vanaf 3 pakken  € 7,49 / pakken

TOP-hit nr. 2

Plantenschaal
Plantenschaal

Nu kunt u uw tulpenbollen heel eenvoudig planten en na de bloeitijd weer met de plantenschaal uit de grond nemen en opbergen. Ook ideaal als bescherming tegen woelmuizen weerbestendig kunststof.

Levertijd: 3-6 werkdagen

3 stuks
vanaf 3 pakken  € 5,49 / pakken
Alle prijzen incl BTW excl. Verzendkosten

De verzorging is niet zo ingewikkeld als u bij het zien van deze prachtige planten zou denken. Het bloemriet is erg winterhard en bloeit gemakkelijk, dus zelfs als u weinig ervaring heeft met het verzorgen van tropische planten, zult u goede resultaten behalen. Als een echt kind van de tropen houdt de Canna, waaronder de prachtige Canna Cleopatra, van een warme, zonnige standplaats. Omdat haar grote bladeren veel water verdampen in de zon, moet ze in de zomer veel water krijgen. Het bloemriet heeft ook regelmatig bemesting nodig. Met de eerste nachtvorst moet de canna naar binnen worden gehaald om te overwinteren. Hiervoor worden de bladeren van de canna afgeknipt en de wortels (wortelstokken) van de plant uitgegraven. De knollen overwinteren veilig in een donkere, koele kelder. De knollen kunnen vanaf januari worden geplant en binnenshuis worden gekweekt. Na de IJsheiligen half mei kunnen de knollen weer in de tuin worden gezet, waar ze de hele zomer onvermoeibaar zullen bloeien.

 
omhoog
Trusted Shops Guarantee