Terug

Zomerhibiscus verzorgen

De hibiscus is zeer populair als kamerplant en op balkons en terrassen vanwege zijn prachtige grote bloemen. De struikachtige groenblijvende planten verrukken bijna het hele jaar door met hun betoverende bloemen.

 

Standplaats

De hibiscus staat graag in het licht, temperaturen van 18 tot 25° C zijn goed voor de plant. In de zomer kan deze populaire kuipplant ook buiten staan. Voorzichtig afharden en de eerste dagen schaduw geven helpt de plant te wennen aan zijn nieuwe standplaats.

 

Zomerhibiscus verzorgen

De hibiscus heeft een grote behoefte aan voedingsstoffen en moet tijdens de belangrijkste groeiperiode om de 14 dagen worden gegoten met een mestoplossing voor bloeiende planten. Onderbreek het water geven niet volledig tijdens het koude seizoen. Geef regelmatig water wanneer de grond in de pot droog begint aan te voelen. De plant houdt niet van natte voeten; er mag niet te lang water in de schotel staan. Zoals alle kamerplanten heeft ook de hibiscus regelmatig verse grond nodig. Verpotten moet in het voorjaar gebeuren, als de plant nog niet bloeit.

 

Snoeien

In het vroege voorjaar, wanneer de plant uit zijn winterverblijf komt, moet hij in vorm worden gesnoeid. Het is geen probleem om een derde van de takken te verwijderen. Dit houdt de plant compact en krachtig. De bloei wordt door het snoeien bevorderd.

 

Zomerhibiscus overwinteren

Het winterverblijf moet een temperatuur hebben van ongeveer 15-20° C. Ook hier is een lichte standplaats noodzakelijk. Geef alleen water als de bovenste laag in de pot droog is, en dan vrij spaarzaam. De vegetatiepauze is belangrijk voor de plant.

Trusted Shops Guarantee