Terug

Plumeria verzorging (Frangipani)

De Plumeria vindt haar oorsprong in Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Tegenwoordig is zij echter wijdverbreid in bijna de hele Polynesische regio, waar zij uitgroeit tot statige bomen van zes tot acht meter hoog. De Plumeria heeft een bijzondere betekenis in de Aziatische landen. Zij wordt beschouwd als een symbool van onsterfelijkheid (dood en wedergeboorte). Ze zijn dan ook vaak te vinden in tempels en begraafplaatsen. Plumeria's bloeien bijna het hele jaar door in de tropen. De bloemen verspreiden een heerlijke geur.

Standplaats

De plumeria houdt van warm en zonnig. Een lichte standplaats is het beste voor haar. Ze tolereert geen stuwvocht of directe tocht. In de zomer - eigenlijk vanaf half mei – kunt u ze buiten zetten en dan ook nog eens in de volle zon. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan ze daar tot ongeveer eind september blijven. Zij kan ook het hele jaar door in verwarmde serres of in lichte woonkamers staan.

Verzorging

De plumeria groeit heel goed in goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is vooral in de zomer belangrijk, omdat de doorlatende grond erg snel uitdroogt. Als u het niet zeker weet, moet u de vingertest doen. Het is waarschijnlijker dat het gaat rotten door te veel goedbedoeld water geven, dan dat het opdroogt door te weinig water. Tijdens de groeifase kunt u om de twee weken bemesten. Overwintering: In de herfst, wanneer u ze binnenbrengt voor de winterslaap, wordt het water geven verminderd en niet meer bemest. De winterslaap vindt plaats op een plek waar veel licht is bij ca. 10-15° C, maar niet onder de 10° C, anders kan schade door kou ontstaan. In de herfst (oktober/november) laat zij zijn blad vallen, vanaf april/mei komen er nieuwe scheuten in het voorjaar.

Opmerking

Omdat de plumeria tot de dogbane-familie behoort, is het melkachtige sap dat ontsnapt wanneer de bladeren gewond raken giftig en kan het huidirritatie veroorzaken

Trusted Shops Guarantee