Terug

Petunia’s (Petunia)

De petunia is naast de geranium een van de meest geliefde balkonplanten doordat ze enorm rijk bloeien en in zoveel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. De talrijke trechtervormige bloemen bedekken bijna de gehele plant. De petunia bloeit van mei tot aan de eerste vorst. Er zijn talrijke soorten die zowel in kleur als vorm kunnen verschillen. Tevens zijn er zowel hangende als staande soorten. De Stengels van de hangende soorten kunnen bij goede verzorging erg lang worden. Petunia’s zijnbijzonder robuust. Omdat ze erg snel groeien en veel bloemen hebben moet u tijdens de bloei regelmatig plantenvoedsel in het gietwater gebruiken. Verder heeft de plant een goed doorlaatbare bodem en veel water nodig.

 

Standplaats/ verzorging

In de volle zon zal de petunia rijk bloeien.Knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg zodat de petunia nog meer bloemknoppen kan maken.Hangpetunia’s zijn uitermate geschikt voor hanging baskets en balkonbakken. Bij hangplanten is het belangrijk dat ze op een beschutte plek staan en dat het water uit de pot kan weglopen. “Natte voeten” vermijden!

 

Water

De petunia heeft veel water nodig. Om natte voeten te voorkomen kan men het beste een laagje kiezelstenen onderin de bloembakken leggen.

 

Bemesting

Het is belangrijk, vooral in de groeifase in het voorjaar om regelmatig te bemesten. Het beste 1 tot 2x per week met plantenvoeding.

omhoog