Terug

Paradijsvogelstruik (Caesalpinia gilliesii)

De Paradijsvogelstruik is een prachtige exotische kuipplant voor de serre, het balkon of terras. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De bloemen van de paradijsvogelstruik, die in de zomer ontstaan , behoren tot de meest exotische bloemen die een kuipplant te bieden heeft. Deze bloemen met de lange rode stuifmeeldraden en ook het filigrane, gevederde blad zorgen ervoor dat deze struik een highlight is.

 

Verzorging

De paradijsvogelstruik voelt zich het prettigst op een zonnige en warme plaats. In de zomer, tijdens de groeiperiode moet de plant matig worden gegoten, stuwvocht (“natte voeten”) verdraagt de plant niet. Korte droogte wordt verdragen. De plant dient alle 14 dagen met een vloeibare meststof  te worden bemest.

De kroon kan zich goed vertakken als de jonge plant regelmatig wordt gesnoeid. Bij oudere planten is het voldoende om na de bloeiperiode enkele van de oudste takken te verwijderen, zodat deze zich kan verjongen.

De plant kan 1,5- 2,5 meter hoog worden, ook afhankelijk van het snoeien.

 

Overwinteren

In de winter verliest de paradijsvogelstruik zijn blad en kan daarom licht of donker bij ca. 5° C overwinteren. Een korte vorstperiode van -5 tot -8° C wordt verdragen.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee