Terug

Papyrus Cleopatra®

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Papyrus Cleopatra® correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel deze voldoende. Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de plant worden verwijderd.

Omdat de papyrus Cleopatra® snel groeit, moet u hem in een voldoende grote pot planten. Gebruik humusrijke, voedzame en goed doorlatende grond, bijvoorbeeld een hoogwaardige grond voor potplanten. De papyrus geeft de voorkeur aan een lichte, zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met het hele jaar door temperaturen boven de 15°C. De plant gedijt het beste bij een hoge luchtvochtigheid en warmte. De papyrus kan vanaf eind mei buiten worden gezet. Omdat het een moerasplant is, voelt hij zich ook thuis aan de rand van een tuinvijver. De overwintering moet binnenshuis gebeuren, bij voorkeur niet in de buurt van een radiator.

 

Hoe wordt de Papyrus Cleopatra® verzorgd?

De grond moet altijd gelijkmatig vochtig zijn, zelfs "natte voeten" zijn geen probleem voor de papyrus (Cyperus papyrus). Bemest de planten in de zomer om de 14 dagen. Zelfs in de winter moet het substraat altijd vochtig zijn en nooit uitdrogen. U kunt de plant besproeien met kalkarm water om de luchtvochtigheid te verhogen. Het is niet nodig om de papyrus te snoeien. U kunt van tijd tot tijd verdorde en dode delen verwijderen.

 

Hoe wordt de Papyrus Cleopatra® gebruikt?

De dwergpapyrus kan op veel verschillende manieren worden gebruikt: als kamerplant straalt de sierlijke plant een tropische flair uit en kan het hele jaar door worden gebruikt op kantoor, in de serre of in de woonkamer. De populaire potplant ziet er ook stijlvol uit als zomergast op het balkon of terras.

omhoog
Trusted Shops Guarantee