Terug

Maracuja-Pflanze (Passiflora edulis)

De passiebloem voelt zich in het hart van Zuidamerika thuis. Tegenwoordig wordt de plant ook in de tropen en subtropen verbouwd. De ‚Maracuja’  is een groenblijvende, meerjarige klimplant met wisselend blad. De plant kan meerdere meters groeien en heeft daarom een klimmogelijkheid nodig. Het blas wordt tussen 7 tot 18 cm lang en de prachtige bloemen zijn 5 tot 8 cm groot. De bloemen zijn zelfbevruchtend. Na bestuiving groeien relatief snel de vruchten. De vruchten hebbeb dan nog wel een paar maanden nodig om te rijpen.

 

Standplaats/ verzorging

Veel zon. In een pot kan de plant in de zomer vrij buiten staan, maar moet wel tegen wind beschermd worden. In de woonkamer moet de plant klein gehouden worden, zodat ook de oogst kleiner uitvalt. Bij een goede verzorging kunnen de bloemen vanaf het voorjaar tot en met de herfst worden bewonderd. In de winter is een koelere plek (ca.15° C), met lichte plek voldoende.

 

Water

De passiebloem heeft relatief veel water nodig. De aarde moet in de groeiperiode altijd vochtig blijven. Ophopend water moet echter worden vermeden, want dat kan de wortels beschadigen. In de winter weinig water geven. De aarde mag dan alleen licht vochtig zijn.

 

Bemesting

Eenmaal in de week universele plantenvoeding.

 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee