Terug

Malva verzorging (Abutilon)

Deze kuipplant is oorspronkelijk afkomstig uit het tropische Zuid-Amerika. De groenblijvende plant bloeit op een lichte (geen direct zonlicht) plek de hele zomer door met mooie klokvormige bloemen.

 

standplaats/verzorging

Een lichte standplaats is gewenst (geen brandende middagzon), tegen regen en wind beschermen. Uitgebloeide bloemen en gele bladeren moeten regelmatig verwijderd worden. Indien nodig kan de plant in maart in een grotere pot verplant worden.

 

Water

Gedurende de groei- en bloeiperiode van april tot oktober de kluit constant vochtig houden.  Droogte en te natte aarde leiden tot bladverlies. In de winter hebben de planten weinig water nodig.


Bemesting

Vanaf het voorjaar tot in de herfst wekelijks bemesten met een meststof voor bloeiende planten, in de winter niet meer bemesten. 

 

Aarde

Voedingsrijke universele potgrond is zeer geschikt.  


Snoeien

Om de kroon mooi compact te houden, moeten jongere planten meerdere keren per jaar worden getopt. Te groot geworden oude planten kann men in maart/april verder terugsnoeien (ook in het oude hout), zij lopen daarna snel weer uit. Al naar gelang kan men de Chinese bellenplant, zoals deze ook wel genoemd wordt, voordat zij naar de winterverblijfplaats verhuist tot op de helft inkorten.

 

Overwinteren

Op een lichte, warme (15-20° C) standplaats in de woning, daar bloeien ze dan verder. Bij overwintering beneden 8° C verliest de plant de meeste bladeren. De planten dan slechts licht vochtig houden. Als de plant te donker staat verliest zij al haar blad, maar loopt dan in het voorjaar opnieuw uit.

omhoog
Trusted Shops Guarantee