Terug

Lantana Camara verzorging

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de Lantana Camara correct geplant?

Haal de plant uit de transportverpakking en dompel de plant indien nodig (als de grond droog lijkt). Voor het planten moet de zwarte kunststofpot om de plant worden verwijderd.

Plant de wisselbloem, zoals de Lantana Camara (Lantana) ook genoemd wordt in hoogwaardige, doorlatende potgrond. Dit bevordert een goede ontwikkeling van de wortels en de verdere groei van deze balkonplant. Een drainagelaag van hydro- of kleikorrels in balkonbakken en potten voorkomt wateroverlast. Voeg bij het planten een depotmeststof of langwerkende meststof toe aan het substraat, zodat de planten de komende weken en maanden optimaal worden voorzien van voedingsstoffen. Bij het planten in potten en hanging baskets wordt een plantafstand van 20 tot 30 cm aanbevolen. Lantana bloeit het beste op een zonnige standplaats.

 

Hoe wordt de Lantana Camara correct verzorgd?

Over het algemeen is de lantana heel gemakkelijk te verzorgen. De lantana verdraagt hitte en droogte, maar de bloemen verwelken sneller bij een gebrek aan water. Zorg daarom voor een gelijkmatige watertoevoer. Hoe vaak u water moet geven, hangt af van de grootte van de planten, het weer en de hoeveelheid grond. Tijdens langere droge periodes moet u dagelijks water geven en ervoor zorgen dat er geen waterophoping optreedt.

Voor een overvloedige bloei en voortdurende groei zijn ook veel voedingsstoffen nodig. Als u aan het begin van het seizoen al een langwerkende meststof aan de potgrond heeft toegevoegd, moet u de lantana nog gedurende 4-6 weken wekelijks verzorgen met een vloeibare meststof.

 

Hoe wordt de Lantana Camara gebruikt?

Lantana's zijn bloeiende sterren op balkons, terrassen en in tuinperken. Ze bloeien continu van de lente tot de herfst. Ze sieren balkonbakken en decoreren kleurrijke hanging baskets en kuipen. Ze zijn onmisbaar voor iedereen die van kleur en een overvloed aan bloemen houdt. De speciale aantrekkingskracht van deze balkonbloemen is de verandering van bloemkleur, een fenomeen waaraan ze hun naam (wisselbloem) danken. De bloemen dienen maandenlang als waardevolle voedselbron voor vlinders en bijen. Gedurende de hele zomer kunt u genieten van de eenvoudig te verzorgen lantana.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee