Terug

CO2-Klimaatboom

Paulownia fortunei x P. tomentosa
Kiri boom of Anna Paulownia boom ‘NordMax21‘ ®

De Blu CO2-klimaatboom is de snelst groeiende boom van Europa en kan daardoor vier keer zoveel voor het klimaat schadelijk CO2 opnemen als een beuk of een eik. Dit CO2 slaat de boom in het hout op in de vorm koolstof en geeft het d.m.v. de fotosynthese weer in grote hoeveelheden zuurstof aan de lucht terug. Dat de boom al in het eerste jaar een hoogte van tot wel 1,5 meter bereikt, gebeurt niet zelden!

Na 10 – 12 jaar heeft de stam een doorsnee ca. 40 – 50 cm, dat is wederom vier keer zo veel als een beuk of een eik in dezelfde tijd haalt. Bovendien heeft het hout van de Blu CO2-klimaatboom prachtige aders, is heel licht en toch stabiel. Het allermooiste: na 3 jaar verschijnen ontelbare, paarsgekleurde klokjesbloemen, die, tot groot plezier van bijen en insicten, 6 weken bloeien! De bladeren zijn niet giftig en een lekkernij voor inheemse dieren en vee. .  

Vergelijking van de groei en CO2-opname na 10-12 jaar

 

Onderhoud: De nog jonge Blu CO2-klimaatboom moet uitsluitend in het warme jaargetijde, van half mei (na 15 mei!) tot eind juli in de volle grond worden geplant, omdat deze in het begin nogal gevoelig is. Tot deze tijd in een kuip met losse zandgrond planten en in de winter beschermen tegen de vorst. Vanaf het moment dat de boom in de volle grond kan worden geplant, kan deze tot de volgende winter uitharden en verdraagt dan gemakkelijk temperaturen van tot wel  – 20° C. Bij het planten moet erop gelet worden, dat de boom niet dieper wordt gezet als hij in de pot stond. De bodem moet licht en los zijn. Op een te zware natte bodem kan de boom niet groeien en zelfs afsterven. Als standplaats moet een zonnige, nogal beschutte standplaats worden gekozen, met een vrije radius van 3-4 meter zodat de boom zich goed kan ontwikkelen

Niet voor half mei planten!  

Hoogstam met kroon: Om een mooie kroon te krijgen kunnen regelmatig de zijtakken aan de stam worden verwijderd. Als de Blu CO2-klimaatboom te hoog gewordenis, kan te allen tijde de hoofdtak er aan de bovenkant worden afgezaagd.  

Piramide: Als u de boom gewoon laat groeien en de zijtakken aan de stam blijven zitten, krijgt de Blu CO2-klimaatboom een piramidevorm, die uitstekend geschikt is als zichtbescherming.

Kweken: Het kweken van de ‘NordMax21‘ ® is een „niet invasieve soort“. Dit betekent dat hij zich niet ongecontroleerd vermeerderd. Als de boom te groot geworden is, kan deze zonder problemen op de hoogte van het gras worden afgezaagd. Hij loopt vervolgens opnieuw uit en groeit uit tot een complete boom. Het hout is heel licht, maar tegelijkertijd ook weerbestendig en kan gebruikt worden om er een verhoogde plantenbak (zonder contact met de aarde), banken of nestkastjes van te maken.

‘NordMax21‘ is een gepatenteerde soort. Het vermeerderen is verboden. 

omhoog
Trusted Shops Guarantee