Terug

Calibrachoa verzorgen (mini petunia)

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de calibrachoa correct geplant?

Haal de planten uit de transportverpakking en geef ze eventueel water (als de grond droog lijkt). Verwijder voor het planten de zwarte plastic pot van de planten. Calibrachoa's zijn niet vorstbestendig en worden gekweekt als eenjarige planten voor seizoensgebonden zomerbeplanting in hanging baskets en op balkons. De planten kunnen vanaf half mei, wanneer er geen vorstgevaar meer is, in de volle grond worden geplant. Calibrachoa's gedijen het best in de volle zon en in hoogwaardige, goed doorlatende potgrond.

 

Hoe worden calibrachoa’s correct verzorgd?

Calibrachoa's (petunia's) hebben veel meststof nodig (bijv. art. nr. 932 of 303 uit het BALDUR assortiment) en regelmatig water (vooral op warme dagen), maar ze houden niet van wateroverlast, dit kan leiden tot het afsterven van de hele plant. Tijdens de zomer ontwikkelen zich talloze bloemen op de scheuten. De uitgebloeide bloemen worden door de nieuwe bloemen begroeid, dus het is niet nodig om deze eraf te halen. Als u de mini-petunia's eenmaal per maand licht snoeit, stimuleert dat de vertakking en de bloemvorming.

Met 5 planten per strekkende meter in een balkonbak en een goede verzorging krijgt u een fenomenale overvloed aan bloemen.

 

Tip

Als de jongste bladeren lichter worden, wordt een extra bemesting met ijzer aanbevolen.

 

Hoe kunnen calibrachoa’s gebruikt worden?

Met hun ontelbare klokvormige bloemen verrukken de calibrachoa's de hele zomer lang. Ze zijn er in talrijke kleuren. Calibrachoa's zijn aantrekkelijke planten voor hanging baskets, kuipen en bloembakken en ideaal om te combineren met andere balkonplanten en als bodembedekker. Ze hebben een krachtige, brede en sterk overhangende groeiwijze en vormen prachtige dichte bloementapijten. Calibrachoa's, ook bekend als Million Bells, lijken op kleinbloemige hangpetunia's, maar zijn een apart plantengeslacht, Calibrachoa, uit de nachtschadefamilie. Ze zijn veel beter bestand tegen wind en regen dan hangpetunia's. Vlinders zijn dol op deze planten. Calibrachoa's zijn een weelderig bloeiende blikvanger op het balkon, terras en in de tuin. Ze bloeien onafgebroken van het voorjaar tot de herfst. Ze sieren bloembakken en balustrades, kleurrijke hanging baskets of muurtjes. Veel nieuwe soorten bieden prachtige kleurspelingen en tekeningen in hun bloemen. Dit alles maakt de mini-petunia's tot echte sterren qua kleurenpracht en bloemenrijkdom.

omhoog
Trusted Shops Guarantee