Terug

Boomvaren (Dicksonia)

Boomvarens zijn een botanische sensatie, die nog niet wijdverbreid is. Het zijn eeuwenoude, waardevolle planten, die een bijzondere, exotische charme hebben. Boomvarens hebben een stam en een kroon, die aan een palm doet denken. De plant ontwikkelt elk jaar vanaf april een nieuwe uitloper – wat een nieuwe krans van varenbladeren oplevert. De oude „bladeren“ sterven in juni/juli af. Boomvarens worden ongeveer 3 meter hoog. Door het palmachtige voorkomen geven ze elk terras, iedere (winter) tuin een tropische flair.

 

Standplaats

De boomvaren houdt van een halfschaduwrijke, beschutte plek. Niet in de volle middagszon!

 

Planten en verzorging

De plant houdt van een zure , luchtige bodem en een hoge luchtvochtigheid. Ook de stam moet vochtig gehouden worden. Bij droog, heet weer kunt u ook de varenbladeren besproeien. Pas echter op voor natte voeten. Van maart tot eind augustus elke 14 dagen bemesten met palmmeststof.

 

Overwinteren

De boomvaren kan in de volle grond geplant worden. Omdat de plant slechts tot -5° C winterhard is raden wij aan de plant in een pot te houden en in huis, op een lichte plaats bij 10-15° C te laten overwinteren.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee