Terug

Bladbegonia verzorging

Bladbegonia's komen oorspronkelijk uit de tropen en subtropen van Azië, Afrika en Amerika. Ze behoren tot de leisteenfamilie. De konings- en tijgerbegonia zijn erg populair. Over het algemeen behoren bladbegonia's tot de makkelijk te verzorgen kamerplanten.

Groei

De bladergetooide planten hebben een dichte, soms overhangende groeiwijze en kunnen 20 tot 30 centimeter hoog worden. Ze vormen meestal grote, mooi getekende, gekleurde bladeren. De tijgerbegonia trekt de aandacht met zijn opvallende vlekkenpatroon.

Standplaats

Alle bladbegonia's zijn schaduwplanten en houden van warmte. In de winter moet u er ook voor zorgen dat er voldoende warmte in de kamer is. Kamerplanten verdragen geen temperaturen onder de 16 graden!

Verzorging

Gebruik het hele jaar door kalkarm, kamerwarm water. Vermijd droge en natte wortelballen. De kamerplant houdt van een hoge luchtvochtigheid, maar mag niet direct met water worden besproeid, anders krijgt zij bladvlekken. Tijdens het groeiseizoen om de twee weken bemesten. Verwijder regelmatig droge, lelijke bladeren.

Vermeerderen

De gemakkelijkste manier is door bladstekken die in een glas water zijn geworteld. Kruidachtige begonia's verliezen hun schoonheid met de jaren.

Gebruik

De bladbegonia is een dankbare plant die erg decoratief staat op de vensterbank en als stoplichtplant.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee