Terug

Bidens verzorging

Bidens is een dankbare zomerbloem, die slechts een minimum aan verzorging nodig heeft en een prachtige rijkbloeiende plant is. Ze behoort tot de meest geliefde zomerbloemen  voor de bloembak, hanging basket, schalen en grotere potten.

 

Verzorging

Om ervoor te zorgen dat de Bidens kan groeien is een doorlaatbare bodem noodzakelijk. Bovendien moet deze voldoende voedingsstoffen bevatten. Op een warme zonnige standplaats ontstaan de meeste bloemen. De plant tolereert echter ook een plek in de halfschaduw. De bidens is door haar licht hangende groei uitstekend geschikt voor bloembakken, hanging baskets maar ook in bloemperken en borders. Ze wordt ca. 30-40 cm hoog en ontwikkelt tijdens de vroege zomer en herfst steeds opnieuw bloemen, die veel insecten, bijen en hommels aantrekken door de licht zoete geur die de bloemen afgeven.

De bodem mag nooit geheel uitdrogen, hoewel stuwvocht (“natte voeten”) niet wordt verdragen.

De behoefte aan voeding is hoog omdat de plant steeds opnieuw takken met bloemen en bladeren vormt. Belangrijk is het daarom van mei-september wekelijks te bemesten met een vloeibare meststof.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee