Terug

Bacopa

De Bacopa is een langdurig bloeiende verrijking voor elk balkon of terras. Ze is oorspronkelijk afkomstig uit Zuidafrika en vormt lange takken, die kruipend en hangend groeien. Ze is uitstekend geschikt om in hanging baskets te worden geplant. Alternatief kan ze ook in een bloembak of onder hoger groeiende soorten worden geplant. Ze is een zeer goede bodembedekker en hangt over de bloembak die dan bedekt wordt.

 

Verzorging

De Bacopa heeft bij een intensieve instraling van de zon veel water nodig. Verder is ze een gemakkelijk te onderhouden duurzame bloeier. Ze is weerbestendig en zeer veelzijdig te gebruiken. Bij de verzorging is de standplaats belangrijk. Het beste is een oost- of een westkant. Deze mag niet te zonnig zijn. De plant houdt weliswaar van warmte en zon, maar de middaghitte is dan toch te veel van het goede. Bovendien is teveel zon ook nadelig omdat bij een sterkte hitte de plant in bloembakken of hanging baskets snel uitdroogt en daar kan de bacopa niet tegen, net als steeds “natte voeten”. Verder hoeft ze niet te worden verzorgd. Uitgebloeide bloemen hoeven niet te worden verwijderd. De bacopa behoort tot de ongecompliceerde en dankbare balkon-, kuip en tuinplanten.

Bemesten is voldoende als dat alle één tot 2 weken wordt gedaan.

 

Overwinteren

De Bacopa kan overwinteren, omdat ze echter geen vorst verdraagt moet deze tijdig van het balkon of uit de hanging basket worden verwijderd. Door ze krachtig te snoeien kan deze dan op een lichte plaats bij 5° C overwinteren. Zodra in het voorjaar de vorst is verdwenen kan de plant weer terug naar buiten, waar ze weer krachtig kan uitlopen.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee