Terug

Alstroemeria „Inticancha®“ onderhoud (Alstroemeria Hybride)

De exotisch getekende Inca lelies ook wel prinses lelies genoemd, zijn bekend als de geliefde, lang houdbare snijbloemen, die floristen maandenlang in bloembossen en bloemstukjes aanbieden. Deze heerlijke bloemen zijn er nu met de nieuwe soort „Inticancha“ ook als potplant voor het balkon en terras.

Geplant in grotere schalen of bloembakken bloeien de edel uitziende vaste planten in de volle zon betrouwbaar de hele zomer door. Ook in tuinperken zijn ze opvallende blikvangers, die in een representatieve omgeving passen. De bloemenpracht duurt van begin mei tot september. De bloeien zijn bijzonder lang houdbaar en zodoende ideaal voor het tuinperk of op het balkon. De planten bereiken een hoogte van 25-40 cm. 

Onderhoud & Planten

Gebruik voor het planten losse, goed gestructureerde potgrond, of in de volle grond in een voedingsrijke, doorlatende bodem. In de loop van de zomer worden de planten krachtiger en ook de wortelstokken worden verder gevormd. In de herfst kunnen de plantenstelen afgeknipt worden en de wortelstokken uit de potten genomen worden, die dan net als dalia’s overwinteren.

In prachtige kleuren tovert de „Inticancha“ soort een bekoorlijk kleurenspel in het perk, het balkon en terras.

Trusted Shops Guarantee