Terug

Überwinterung Kübelpflanzen

Temperatuur

Kuippplanten moeten indien mogelijk koel tot koud, maar vorstvrij, bijvoorbeeld in een onverwarmde garage overwinteren. Kuipplanten worden ook wel koude kas planten genoemd. Ze komen uit gebieden vandaan, met temperaturen zoals het middelandse zeegebied, waar de winters mild zijn, maar toch ook koel kunnen zijn. In tegenstelling tot kamerplanten (warme kas planten) waarvan grotendeels de herkomst uit de subtropen is. Daar heerst een gelijkmatig klimaat met warme temperaturen. Daarom moeten kamerplanten ook in de winter op kamertemperatuur blijven staan.

 

Licht

Groenblijvende planten moeten in het licht blijven. Bladverliezende planten kunnen ook in het donker overwinteren. In ieder geval is het raadzaam kuipplanten zo kort mogelijk in huis te laten staan en de overwinteringsruimte  bij vorstvrij weer zo vaak mogelijk te luchten.

 

Bemesten/ water

Herfst en winter zijn rustperiodes!Dus niet bemesten en zo weinig mogelijk water geven, zodat de wortels niet uitdrogen. Vanaf februari  weer in het licht op een warme plek zetten. Zodra de nieuwe bladeren tevoorschijn komen, bemesten en gieten.

 

Buiten

Na de ijsheiligen rond midden mei kunnen de planten weer naar buiten. Om verbrandingen te voorkomen eerst de planten wat in de schaduw plaatsen.

 

Winterharde  kuipplanten

Houtachige planten, die winterhard zijn en in een pot staan moeten in de winter wel beschermd worden. De pot kan bijvoorbeeld op piepschuim geplaatst worden. De pot zelf kan met een vlies of een jutezak worden ingewikkeld. In een milde omgeving kunnen vorstgevoelige kuipplanten ook buiten blijven staan, mits goed beschermd. De beste winterbescherming zijn dennetakken of vuurhouten takken, omdat zij  licht en lucht doorlaten.

Passend daarbij...

omhoog
Trusted Shops Guarantee