Koolrabi 'Superschmelz'
Botermalse koolrabi met een voortreffelijke smaak. Kan een gewicht van 8 kg en meer bereiken, toch blijven de knollen in sterke mate zacht en smakelijk. Late soort voor de aanplant in de volle grond. Kan laat worden geoogst en ook heel goed worden bewaard tot maart. Geschikt als rauwkost of groente.
Zaaien: in huis: maart – april, volle grond april - mei
Ontkieming: 8-14 dagen bij 16-24° C
Plantafstand: 50 x 60 cm
Standplaats: zonnig tot halfschaduw
Oogst: augustus-oktober
Zaaien
Uitzaaiing 0,5-1 cm diep, licht aanduwen, met aarde afdekken en vochtig houden. Al naar behoefte verspenen. Krachtige kiemplanten vanaf mei op een afstand van 50 x 60 cm in de grond planten.
Standplaats
Houdt van een zonnige standplaats in elke voedselrijke, diepgrondige bodem.
Verzorging
Gelijkmatig vochtig houden, zodat de knollen niet barsten. Let er bovendien op dat de temperaturen tijdens de kweekperiode niet te koud zijn, omdat de knollen anders kunnen doorschieten. Het is raadzaam de planten niet te diep te plaatsen. Dit vermindert het risico dat de knollen barsten.
Tip
De witte koolrabi 'Superschmelz' is verrukkelijk met zijn boterzachte consistentie, die kan worden versterkt door veel water te geven.
Vruchtwisseling is noodzakelijk om het gevaar van koolziekte te vermijden.