Terug

Wollemi Pine ( Wollemia nobilis)

De Wollemi Pine is een zeer robuuste plant en makkelijk te onderhouden. Op lichte standplaatsen kan ze een enorme groei van tot wel 40 cm per jaar bereiken en waarvan u veel plezier in de tuin heeft. Hier kunt u een paar nuttige tips ervaren, om van dit levend fossiel of relict, zoals de wollemi pine ook wordt genoemd lang te kunnen genieten.

 

Standplaats

De Wollemi Pine is zeer geschikt als potplant in de tuin, op het terras of het balkon. In mildere regio’s kan ze ook in de volle grond worden geplant. Volgens de huidige kennis is de Wollemi Pine winterhard tot -12°C.

Bij het planten in de volle grond is het raadzam deze vooral in jonge jaren op een ietwat beschutte plek in uw tuin te planten. De standplaats moet een luchtige bodem hebben, die goed doorlatend is.

Laat een ca. 2 m brede cirkel om de plant, zodat ze voldoende plaats heeft om te kunnen groeien.

 

Verzorging en Water

Als potplant moet de Wollemi Pine worden gegoten zodra de bovenste laag aarde droog is; gemiddeld na ca. een tot twee weken. U kunt dit controleren door b.v. met de vinger te voelen.
In geen geval de plant te veel gieten en in het overtollige water laten staan.
Stel uw Wollemi Pine potplant op een lichte plek in huis b.v. bij een raam. Zoals bij vele andere kamerplanten kunt u de Wollemi Pine elke maand ca. een week lang buiten op een beschutte plek zetten voor zover de buitentemperaturen dit toelaten.
Als u de Wollemi Pine wilt verpotten, is het raadzaam slechts een iets grotere pot te nemen. Als de pot te groot is, kan het tot wateroverlast van de wortels komen waar de plant niet goed tegen kan. In de winter- en de vroege lentemaanden kan de Wollemi Pine worden teruggesnoeid om zo een mooie compacte plant te krijgen.

 

Bemesting

Voor de bemesting kunt u een meststof met een laag fosfaat gehalte gebruiken. Bij het ontbreken van meststof worden de bladeren lichter en vervolgens geel.
In de nazomer en de herfst hoeft u geen meststof meer te gebruiken, omdat dit de weerstand van de plant in de winter kan verminderen.

Trusted Shops Guarantee