Terug

Staartaar / Stachyurus correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de staartaar / Stachyurus correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve bij vorst of hoge zomerhitte. Haal de planten uit de transportverpakking en plant ze in de voorbereide plantgaten! Belangrijk: Vul de plantgaten met verse, losse, kwalitatieve potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, kunt u het beste wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het beplantingsgebied beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). De planten overleven dan onbeschadigd de winter! Na het planten grondig water geven.

Pas het watergeven aan de groei en het weer aan. In maart/april heeft de plant doorgaans weinig water nodig en vanaf mei, als het warm wordt meer.

 

Hoe wordt de staartaar / Stachyurus correct verzorgd?

De parelstaart houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met doorlatende, humusrijke, vochtige grond. De winterharde, meerjarige sierheester stelt weinig eisen. Afhankelijk van de snoei bereikt de plant een hoogte van 150 tot 350 cm. Snoeien is mogelijk na de bloei. De behoefte aan water is matig; droogte moet worden vermeden, omdat dit kan leiden tot voortijdige herfstverkleuring en bladverlies. Geef planten in potten vooral in de zomer constant en overvloedig water. Regelmatig water geven en af ​​en toe bemesten in het voorjaar met een langwerkende meststof bevorderen de groei en bloei. Licht snoeien na de bloei helpt de vorm te behouden en de vertakking te bevorderen.

In de volle grond is de staartaar winterhard tot -15 °C. Bij extreme kou moet u het wortelgebied beschermen met mulch of kreupelhout. Potplanten kunnen met bescherming buiten overwinteren.

 

Hoe wordt de staartaar / Stachyurus gebruikt?

De staartaar bloeit in het vroege voorjaar opvallend met druifachtige bloemen en wordt een blikvanger in gemengde perken of als solitair geplant in de tuin! De trossen hangen als een parelsnoer aan de struik en nodigen bijen en hommels uit om nectar te verzamelen. Nog voordat het blad uitloopt, verschijnen de bloemklokjes op trossen tot 18 cm lang. De bladeren van de planten hebben een frisse groene kleur; die in de herfst feloranje kleurt en een furieuze seizoensfinale inluidt. In combinatie met krokussen en narcissen ontstaat een kleurrijk bloeiende, levendige lentetuin. De staartaar is een bijzondere plant die met zijn hangende bloemtrossen en aantrekkelijk blad een aanwinst is voor iedere tuin.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee