Terug

Specerijstruik / Calycanthus correct planten en verzorgen

Inhoudsopgave

 

Hoe wordt de specerijstruik / Calycanthus correct geplant?

Containerplanten kunnen het hele jaar door worden geplant, behalve tijdens hoge zomerhitte of bevroren grond. Haal de planten uit de transportverpakking en geef de planten voldoende water. Indien nodig kunt u de plantbol vlak voor het planten in een emmer water dompelen, dan neemt de bol goed water op. Verwijder voor het planten de zwarte kunststof pot en plaats de plant vervolgens in het voorbereide plantgat. Belangrijk: Vul het plantgat met verse, losse, goede potgrond. Dit is de basis voor een gezonde groei! Als de tuingrond zwaar is, moet u ook de bodem van het plantgat losmaken en wat grind of zand toevoegen, zodat de grond in het plantgedeelte beter doorlatend wordt. Hierdoor kunnen de planten snel wortels vormen en groeien, en voorkomt u ook stuwvocht (ophopend vocht). Na het planten de grond stevig aandrukken en één keer goed water geven.

Het is ook mogelijk om in een voldoende grote pot met drainagegaten te planten, dan kunt u ook uw balkon en terras decoreren met de sierplant. Wanneer u in een pot plant, moet u op de bodem van de pot een drainagelaag creëren met grind of stukjes klei om stuwvocht te voorkomen. Gebruik bij het planten verse, losse potgrond van goede kwaliteit.

De specerijstruik houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats.

 

Hoe wordt de specerijstruik / Calycanthus correct verzorgd?

De specerijstruik is eenvoudig te verzorgen en geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vochtige en voedselrijke grond. Pas het watergeven aan de groei en het weer aan; de grond mag niet uitdrogen. Om een ​​weelderige bloei te garanderen, moet u twee keer per jaar bemesten met een langwerkende meststof voor bloeiende planten. Potplanten kunnen ook bemestworden met vloeibare meststof. Indien nodig kan een vormsnoei onmiddellijk na de bloei worden gedaan.

De specerijstruik is winterhard tot ongeveer -23 °C. Een laag mulch op de grond beschermt het wortelgebied van de plant. Bij exemplaren in pot mag de kluit nooit bevriezen; u dient de pot in te pakken met jute, vlies of noppenfolie.

 

Hoe wordt de specerijstruik / Calycanthus gebruikt?

De specerijstruik met zijn geurende blad en extravagant gevormde, fruitig ruikende bloemen brengt een onvergelijkbare flair in de tuin. Als u deze bijzondere sierheester plant in de buurt van het terras of de voordeur, kunt u het beste genieten van de heerlijke, intense geur van aardbei, ananas en banaan als hij in bloei staat.

In het late jaar heeft de specerijstruik een goudgele herfstverkleuring van zijn grote, donkergroene bladeren. De ronde en compact groeiende struik komt het beste tot zijn recht als solitair, maar kan ook in kleinere groepjes geplant wordt, als haag of in combinatie met vaste planten en rozen. Ook als potplant is deze sierstruik zeer decoratief.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee