Terug

Zaadband Wortel Combinatie Amsterdam 2, Nantaise 2, Rote Riesen 2

Drie smakelijke, snelgroeiende wortelvariëteiten in een zaadband. Elke soort 2 m. "Amsterdam 2" is een vroege, snelgroeiende snackwortel. Het 10 - 12 cm lange wortellichaam is helder oranje en is zeer geschikt voor de teelt in de kas, folie of voor de volle grond. "Nantaise 2" is een middenvroege gladde, cilindrische, effen gekleurde wortel. Hij wordt ongeveer 19-20 cm lang en heeft een aromatische, zoete smaak. "Rote Riesen 2" is een laat, hoogproductief ras wat bewaard kan worden met lange kegelvormige wortelen met een doorsnee van 6 cm.

 

Zaaien: volle grond februari tot juni

Ontkieming: 2-3 weken bij 12-15º C

Standplaats: zonnig

Oogst: Juli tot oktober

 

Zaaien:

Zaaien gemakkelijk gemaakt! Plaats het zaadband in de voorbereide rijen ongeveer 1 - 2 cm diep, een beetje nat maken, met aarde bedekken, aandrukken en opnieuw krachtig water geven. Verspenen is niet nodig, want de planten staan optimaal uit elkaar. Het zaadband vergaat in de grond tot humus.

Standplaats en verzorging

Wortels hebben weinig voeding nodig. Zorg, zeker tijdens het kiemen en de jonge groei, zeer regelmatig voor voldoende vocht. Als het heel erg droog is tijdens de groeiperiode, blijven de wortels namelijk erg klein, ook bij zuurstofgebrek en wateroverlast blijven de wortelen klein of worden ze alleen aan de bovenkant dikker. Het liefst groeien wortels op zand- of leemgrond (bodem met een losse structuur).

In zware en verdichte grond kunnen wortelen zich vertakken en krom worden. Op ongunstige standplaatsen wordt daarom teelt op verhoogde bedden aanbevolen.

Gebruik:

Alle drie de wortelsoorten zijn uitstekend voor verse consumptie. Bereid als salade of sap verrijken ze elk menu.

Tips:

Ook praktisch voor hoge kweekbakken, kuipen en balkonbakken. De zaadbanden kunnen op elke gewenste maat worden geknipt. De zaden zijn al ingewerkt op de juiste afstand. Voor een aanhoudende oogst en altijd verse groenten kan er na elkaar worden gezaaid. Dit betekent elke 2 weken zaaien tot eind juni.

Teeltpauzes van 3 tot 4 jaar voorkomen de overmatige vermenigvuldiging van ziekteverwekkers (schimmels, nematoden) in de grond. Gewasbeschermingsvliezen beschermen tegen wortelvliegen.

omhoog
Trusted Shops Guarantee