Terug

Zaadband verhoogde kweekbak voorjaarsgroet

De groenten van de verhoogde kweekbak "voorjaarsgroet" bestaan uit typische lentegroenten en hun variëteiten die weinig ruimte nodig hebben. De Babyleaf-sla bestaat uit een mengsel van de rassen 33 % Salad Bowl, 33 % Red Salad Bowl, 33 % Lollo rossa. De Saxa 2 radijs is een rode, bolvormige en hartige radijs, terwijl de Pariser Markt 5 wortelen niet diep in de grond groeien en ovaal en rond zijn.

 

Zaaien: in huis of in een verwarme kas: het hele jaar door;

volle grond: april tot augustus: pluksla en radijs; maart-juni: wortels

Ontkieming: bij 10-15° C: 10-15 dagen pluksla en radijs; wortels: 20-25 dagen

Afstand in de rij: 30x30 cm.

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: mei-oktober: pluksla en radijs; juni-oktober: wortels

 

Zaaien

De zaadbanden in een 1 cm diepe groef leggen, krachtig gieten en dun met aarde bedekken. De afstand tussen de rijen moet minstens 30 cm bedragen. De uiteindes van de zaadbanden worden bevestigd en vervolgens goed aangedrukt. Steeds vochtig houden. De zaden op de zaadband zijn al op de juiste afstand geplaatst, zodat verspenen niet nodig is. De zaadband vergaat in de grond tot humus.

 

Standplaats en verzorging

Houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in een doorlatende, humeuze bodem. Zaadbanden hebben een iets hogere behoefte aan water, omdat de vliesstof van de zaadband ook water opneemt. Ophopend water wordt echter niet verdragen.

 

Gebruik

Alle 3 groentesoorten kunnen in een bonte salademix worden gebruikt.

 

Tip

Pluksla vormt geen krop, maar heeft een losse structuur. Als het hart blijft staan, vormen zich steeds opnieuw bladeren. De pittigheid van de radijs hang af van de vochtigheid in de grond. Hoe droger hoe pittiger. De wortels Pariser Markt 5, hoeven niet geschild te worden, maar kunnen zo worden gegeten of gekookt. 

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee