Terug

Zaadband Radijs Combinatie Saxa 2, rond halfrood – halfwit, Albena

Drie smakelijke snelgroeiende radijs soorten op een zaadband. Per soort 2 m. De radijs “Saxa 2“ is een stevige, ronde radijs met een zachte tot milde smaak. Ideaal voor het kweken in de volle grond, onder folie of in de kas. “Rond – halfrood/halfwit” is een tweekleurige het hele jaar door groeiende radijs – halfhoog en een pittige smaak. “Albena” is een witte, decoratieve radijs. De malse knollen hebben een gladde schil. Deze kan in de volle grond of onder folie worden gekweekt. Ze is mild-pittig van smaak en een blikvanger op elke boterham.

 

Zaaien: volle grond: maart-september

Ontkieming: 8-15 dagen bij 8-10° C

Afstand in de rij: 30 cm

Standplaats: zonnig - halfschaduw

Oogst: april-oktober ca. 4 weken na het uitzaaien

 

Zaaien

Het uitzaaien is heel eenvoudig! De zaadband in een ca. 1 cm diepe groef leggen. Nat maken, met aarde bedekken en aanduwen. Nogmaals krachtig gieten. Verspenen is niet nodig omdat de zaden al op een optimale afstand op de zaadband zitten. De zaadband vergaat in de grond tot humus.

Standplaats

In de volle grond op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met een losse, voedselrijke, humeuze bodem planten.

Gebruik

Alle drie radijs soorten scoren door hun verschillende kleuren. Als trio harmoniëren ze prachtig. Een maaltijd wordt zowel een decoratieve als ook een culinaire belevenis.   

Tip

Praktisch ook voor de pot en de balkonbak. De zaadbanden kunnen naar wens op maat worden geknipt. De zaden zitten al op de juiste afstand. Voor een doorgaande oogst van steeds verse radijsjes kan opnieuw gezaaid worden. Dat betekent dat ca. alle 2 weken tot eind september gezaaid kan worden.

Trusted Shops Guarantee