Terug

Wortels Regenboog Collectie

De Regenboog collectie bevat hybride wortel soorten. Een pakje zaad bevat 0,2 gram van de soort “Jeanette” (oranje), 0,12 gram “Yellowstone” (geel), 0,12 gram “Purple Elite” (paars), 0,05 gram “White Satin” (wit). In Azië zijn In Azië zijn paarse, rode en gele wortelen altijd populair geweest. Deze bevatten verschillende kleurstoffen uit de carotenoïdengroep, waarvan gezegd wordt dat ze een positief effect hebben op de gezondheid.

 

Zaaien: eind maart-half juni

Ontkieming: 14-21 dagen bij 12-15° C

Afstand in de rij (plant tot plant): 4-5 cm.

Standplaats: zonnig

Oogst: juli-november

 

Zaaien

Zaai de zaden op de gewenste standplaats in rijen van ongeveer 2 cm diep en druk ze aan. Afstand tussen de rijen (plant tot plant) ongeveer 4 - 5 cm. De grond moet goed vochtig zijn, maar niet nat. Bereid het zaaibed grondig voor (onkruidvrij en fijn verkruimeld).

 

Meng wortelzaad met vochtig zand in een plastic zak. Laat 4 - 5 dagen weken op kamertemperatuur en zaai dan onmiddellijk. Dit geeft de zaailingen een goede start van het tuinseizoen. Zand en eventueel extra radijszaad dient als markering voor de langzaam kiemende wortelzaden.

 

Standplaats en verzorging

Houdt van een zonnige standplaats en een humeuze, diepgrondige, steenvrije, zanderige tuinbodem. Regelmatig onkruid verwijderen.

 

Gebruik

Alle wortelen zijn erg lekker en geschikt voor verse consumptie, bijvoorbeeld in salades of om sap van te maken.

Kan vroeg worden gebruikt als snack om zo te eten, later als salade en groentewortel.

Passend daarbij...

Trusted Shops Guarantee